Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. December 25. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: dr. Bereczki Mária

Szeretet és összetartozás - A civilek karácsonyi ajándéka

Szeretet és összetartozás - A civilek karácsonyi ajándéka

Hit, remény, szeretet, öröm – négy gyertya égett december 21-én szombat délután a Dombóvári Művelődési Ház színpadán a Civil Adventen.

dr. Bereczki Mária, a Civil Tanács elnöke is a négy gyertya jelentésével nyitotta meg a rendezvényt, ami – ahogy fogalmazott – a civilek ajándéka volt a várakozás időszakában. Szili Lajosné a Kistérségi Társulás alelnöke is az ünnep meghittségét és a szeretet fontosságát emelte ki.
Hat évestől, a kilencven évesig mindenki készült valami ajándékkal a több mint száz fős közönségnek. A helyi civil szervezetek mellett színpadra léptek a Dombóvári József Attila Általános Iskola diákjai, akik ének-, zongora- és fuvolaszóval valamint mesemondással bűvölték el a közönséget. A Civil Advent színpadán idén határon túli fellépők is megörvendeztették a közönséget.
Szabó Loránd polgármester és a Civil Tanács meghívására kárpátaljai diákok betlehemes játékukkal érkeztek a dombóváriakhoz. Felléptek a dombóvári Apáczai Alapítvány diákjai is, akiket Zilizi Rozália készített fel a színvonalas adventi műsorra. A fiatal fellépők mellett az idősebbek is megcsillantották tehetségüket. A 2012-es Civil Díj győztese, Molnár Gyuláné, a Dombóvári Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete „Gyöngykoszorú” csoportját képviselte karácsonyi dalaival, Sátor Edéné, Kovács Ernőné, Szűcs Ferencné és Gáspár István pedig szavalataikkal örvendeztették meg a közönséget.
A versek mellől a zene és a tánc sem hiányzott: a Perfect Dance táncosai után a
városban és a környéken méltán híres Nagy Katalin varázsolta el hangjával a közönséget.
A műsor zárásaként pedig a kaposvári Liszt Ferenc Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanárai: Lukácsi Enikő magánénekes és Várfalvi – Fodor Éva adták át karácsonyi ajándékukat dalok formájában és ezzel bebizonyították a civilek, hogy a karácsony nem az üzletekben és a plázákban, hanem a szívekben és a szeretetteljes ajándékokkal kezdődik.

Címkék: advent, Civil Advent

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!