Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Június 17. 21:50, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Szolgálatban és akcióban a balatoni sürgősségi mentőhajó

Szolgálatban és akcióban a balatoni sürgősségi mentőhajó

Az üzemeltetési költségek fedezetéről ugyan még tárgyalnak, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata szombaton napi 24 órás szolgálatba állította a Rupert sürgősségi mentőhajót. Még aznap riasztották is.

Rupertet szombaton délután az Országos Mentőszolgálat riasztotta, ugyanis a balatonfüredi Silver Yacht Clubban szorult segítségre egy férfi. A vitorlással partra szállított, stroke-gyanús férfi ellátását közösen kezdték meg mentőszolgálat és a mentőhajó szakemberei. A férfit, miután állapotát stabilizálták, kórházba szállították.

A sürgősségi mentőhajón a Magyar Mentő és Mentőtiszti Egyesülettel kötött megállapodás értelmében a vízimentő személyzet mellett mentőorvos vagy mentőtiszt és mentőápoló is szolgálatot teljesít. A mentőhajót egy másik együttműködési megállapodás értelmében az Országos Mentőszolgálat irányítási csoportja is riaszthatja.

Bagyó Sándor a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) vezetője elmondta, a többfunkciós Rupertet, a Balaton egyetlen, sürgősségi betegellátásra, továbbá kutatásra és mentésre alkalmas SAR (search and rescue) hajóját felújították a télen. A működéséhez speciális műszerezettségre és szakszemélyzetre van szükség, a költségeket a korábbi évekhez hasonlóan állami támogatásból kívánják fedezni. Erről ugyan még mindig folynak a tárgyalások, a tanévzárás és a kezdődő kánikula miatt nem volt kérdés, hogy ezen a hétvégén meg kell kezdeni a szolgálatot - fogalmazott a VMSZ vezetője.

Mint korábban az MTI-nek elmondta, a VMSZ célja, hogy a tavalyi évhez hasonló színvonalon biztosítsa az idei balatoni szezont. Az ehhez szükséges költségek 15-20 százalékát szeretnék állami támogatásként megkapni, a többit önerőből (a strandi vízimentő-szolgálat és rendezvénybiztosítások révén szerzett bevételekből), illetve szponzorok támogatásából teremtik elő.

Képünk forrása és további infók Rupertről: www.vizimentok.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.