Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. November 14. 14:17, hétfő | Helyi
Forrás: Erdősné Fedeles Zita, APOK Belvárosi Általános Iskola

Öt belvárosis diák érdemelte ki a Tolna Megye Talentuma Díjat

Öt belvárosis diák érdemelte ki a Tolna Megye Talentuma Díjat

A „Tolna Megye Talentuma” díjátadó ünnepségre Szekszárdon került sor november 10-én. Az elismerésben az elmúlt tanévben megyei tanulmányi versenyen első helyezést elért általános és középiskolai tanulók részesülhettek.

Képünkön balról jobbra: Bódis Péterné, Szórádi Zsófia, Varga Tünde, Zelcsényi Zsófia,
Dr. Kovács Antal, Riba Eszter, Süveges Sára és Erdősné Fedeles Zita

A Tolna Megyei Önkormányzat, az Eötvös József Pedagógiai Szolgáltató és a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium meghívásának tettek eleget az Apáczai Oktatási Központ Bel-városi Általános Iskola Tagintézményének legkiválóbb diákjai és felkészítő tanáraik.

Dr. Puskás Imre, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy a jövő társadalmának, oktatási rendszerének nagy feladata a tehetségek felismerése és kibon-takoztatása. Természetesen segítő családi háttér nélkül mindez elképzelhetetlen.

A paksi származású dr. Kovács Antal olimpiai és világbajnok cselgáncsozó méltatta a tanulók kiemelkedő teljesítményét, s a tehetség érvényre jutásának, kiteljesítésének lehetőségeit vázolta saját példáján keresztül is.

A tavalyi tanévben megrendezett Simonyi Zsigmond megyei helyesírási verseny élén a 8. évfolyamosok közül Riba Eszter végzett. A tehetséges lány felkészülését Erdősné Fedeles Zita irányította. Ugyanezen verseny és a Lotz János szövegértési és helyesírási verseny élén a 7. évfolyamosok között Szórádi Zsófia diadalmaskodott. A sokoldalú tehetséget Bódis Péterné segítette. A díjkiosztón is fellépő, magyar népdalokat előadó Süveges Sára (5. évf.), Zelcsényi Zsófia (7. évf.) és Varga Tünde (7. évf.) a „Tiszán innen, Dunán túl” népdaléneklési verseny győzteseit Bódis Péterné segítette a felkészülésben.

A gyerekeket mentoráló pedagógusok arany CD-t és oklevelet vehettek át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.