Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Június 13. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: Tilinger Sándor

Öt eseménydús nap az ezer tó vidékén

Öt eseménydús nap az ezer tó vidékén

Hegyek, tavak, templomok, várak, friss levegő várta ötnapos karintiai útjukon a kirándulásokat rendszeresen szervező Dombóvári Ózon Asztma Egyesület tagjait és hozzátartozóikat.

Az egyesület szervezésében június 6-tól 10-ig Ausztria legdélibb tartományába kirándulók első napjuk során sétát tettek Klagenfurtban, a Wörthi-tavat és környékét a Pyramidenkogel nevű kilátóból is megcsodálták, majd megtekintették a Maria Wörth-i gótikus plébániatemplomot.

A második napon a Malta-völgybe kirándulók számtalan vízesésre csodálkoztak rá, majd úti céljuknál, a Kölnbrein duzzasztógáton 3000 méterre magasodó havas csúcsokban gyönyörködhettek. A gmündi városnézés csúcspontja a Porsche Múzeum és a vasmunkákat bemutató kiállítás meglátogatása volt. Késő délután pedig még maradt energiájuk Millstatt bencés kolostorának megtekintésére is.

Spittal város Porcia-kastélyának reneszánsz udvarát keresték fel a kirándulók a harmadik napi program indításaként, egyben erőt gyűjtve a legnehezebb feladathoz, a Ragga-sziklaszurdok megmászásához. Délután a 3800 méteres Grossglockner lábainál fekvő Heiligenblut településen sétáltak, majd a Weissensee-tavon hajóztak.

A negyedik napot az ossiachi apátsági templom megtekintésével kezdte a csoport, ezután pedig St. Veit, majd Gurk városka Dómját nézték meg. Tovább buszozva Freisach felé, Strassburg várára pillantva érkeztek a kisvárosba, ahol a zuhogó eső ellenére is sokan sétáltak fel az erődítménybe.

A Villachba érkezés előtt még a hegytetőről csodálták meg a környező panorámát nagyjából öt percig, mivel ezt követően hatalmas ködbe burkolózott a hegy. Mindez már az utolsó napon történt, amikor is a városnézést követően fáradtan, de felejthetetlen élményekkel tért haza a csoport Dombóvárra.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.