Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Március 02. 15:08, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Tartós élelmiszert gyűjtenek vasárnaptól a katolikus templomokban

Tartós élelmiszert gyűjtenek vasárnaptól a katolikus templomokban

Tartós élelmiszert gyűjtenek vasárnaptól egy héten keresztül a katolikus templomokban; a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) erről szóló körlevelét vasárnap országszerte felolvassák a szentmiséken

- tájékoztatta az MKPK sajtószolgálata hétfőn az MTI-t. A körlevélben felidézték: a szokásos nagyböjti élelmiszergyűjtést tavaly a koronavírus-járvány és a templomok bezárása miatt csak részben tudta megvalósítani az egyház.

Idén újra meghirdetik a gyűjtést, és arra biztatják a híveket, hogy tartósélelmiszer-felajánlásukat a vasárnapi szentmiséken és az azt követő hétköznapokon, március 7-től 14-ig vigyék el a templomokba és tegyék az erre kijelölt helyre.

Kitértek arra: a világjárvány következményeként családok kerültek nehéz helyzetbe, akiknek a Katolikus Karitász, a katolikus egyház hivatalos segélyszervezete igyekezett segítő kezet nyújtani. A szervezet munkatársai, önkéntesei és alkalmi segítői bekopogtak a családok, az idősek ajtaján és segítettek abban és úgy, amire éppen szükség volt. "Gondoskodás indult el a bátrak lelkéből, ami egy nagy, szeretetteljes összefogássá vált" - fogalmaztak.

Ennek a szeretetnek a jele az a nagyböjti alamizsna is, amit a szokásos módon, a Katolikus Karitász munkatársai juttatnak majd el a családokhoz.

Úgy fogalmaztak: "sajnos még nincs vége a járványveszélynek, de a templomainkban megtalálhatjuk a személyes találkozást az Úrral, ami reményt, erőt és bátorságot ad nekünk. Tanúságtételünkben most a hit, remény, szeretet sorrendje megfordul: a szolgáló szeretettel erősítjük a gondviselésben való reményt, ami feléleszti az emberekben az Istenben való hitet, aki szeret bennünket és megszabadít a világjárványtól" - olvasható az MKPK körlevelében.

A világjárvány olyan, mint a keresztút, amelynek minden állomása nehéz mind testileg, mind lelkileg. Ahogy Jézus keresztútja mellett ott álltak azok az emberek, akik segítették, akikkel megoszthatta testi-lelki terhét, ugyanúgy állnak egy éve "a vírusveszély keresztútja mellett" orvosok, ápolók, mentősök, egészségügyi dolgozók, a karitász munkatársai és még sok névtelen segítő - írták, hozzátéve, "segítő adományainkkal mi is csatlakozhatunk ezen hősök csapatához".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.