Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Március 21. 12:35, szerda | Belföld
Forrás: police.hu

Több száz gumit akartak elégetni az erdőben

Több száz gumit akartak elégetni az erdőben

Több száz gumiabroncsot akart elégetni három férfi Pécsbagota külterületén az erdőben.

Hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Szigetvári Rendőrkapitányság egy 35 éves hosszúhetényi, valamint egy 22 éves győri, és egy 21 éves ligeti férfi ellen. A megalapozott gyanú szerint a 35 éves férfi és társai január 16. és január 19. között jogszerűen hajtottak végre fakitermelést Pécsbagota külterületén az erdőben, azonban a fel nem használt faanyagot úgy semmisítették meg, hogy azt használt gumiabroncsokra helyezték, majd meggyújtották.

A férfi a faágak elégetéséhez körülbelül 500 gumiabroncsot vásárolt, majd szállított társaival az erdőbe. A rendőrök a három férfit január 19-én elfogták, majd kihallgatták őket gyanúsítottként, amely során mindhárman beismerték tettüket. A rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy a használt gumiabroncsok veszélyes hulladéknak minősülnek, és égetésük során mérgező anyagok szabadulnak fel.

A gyanúsítottak ügyében folytatott nyomozást a Szigetvári Rendőrkapitányság a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.