Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Június 27. 08:00, kedd | Helyi

Tolna Vármegyei Vadásznapot tartottak Dombóváron

Tolna Vármegyei Vadásznapot tartottak Dombóváron

Nagy sikerrel, óriási érdeklődés mellett zajlott a Tolna Vármegyei Vadásznap, a tematikus ünnepnek öt év után ismét Dombóvár volt a házigazdája.

A szombati napon tizenhárom vadásztársaság vett részt az eseményen a Szigeterdőben. A helyszín ismét jó választás volt és az időjárás is kedvezett a szabadtéri programnak. Pintér Szilárd polgármester és Dr. Pilisi Gábor az OMVK TM-i Területi Szervezet elnöke nyitották meg a rendezvényt, ezt követően dr. Hegedüs János plébános celebrálta a Hubertusz szentmisét.

A díjak átadása és a fiatal vadászok eskütétele után a járás egyesületei, kulturáliscsoportjai színes programjait tekinthették meg a vendégek. A kapospulai Vízmente Néptánccsoport, a kocsolai Madchenek Tánccsoport, a döbröközi Gyöngykoszorú Hagyományőrző Néptánccsoport, az attalai Pávakör, a Dombóvári Zenész Egyesület és a Kapos Táncegyüttes színvonalas produkciókkal szórakoztatta a közönséget.

Délután a kutyás bemutató nagy sikert aratott, az agarak, vizslák és kopók megmutatták egyéniségüket, különleges adottságaikat. Az egész napos programon lövészet, rendőrkutyás-, illetve solymász bemutató és egyéb gyermekprogramok várták az érdeklődőket.

Kitüntetések:
Az Országos Magyar Vadászkamara Érdemérme kitüntetését adományozta az Országos Magyar Vadászkamara Tolna vármegyei Területi Szervezete
Keller Ádámnak és Bán Bélának.

A Tamási Széchenyi Vadásztársaság Hubertus Kereszt Ezüst fokozata kitüntetését vehette át Dömötör Péter a Hubertus Kereszt Arany fokozata kitüntetését id. Csik Gyula kapta.

A kapospulai székhelyű Gazda Vadásztársaság Hubertus Kereszt Arany fokozata kitüntetést adományozott Bognár Attilának, Sudár Károlynak és Klotz Istvánnak.

A Dunakömlődi Vadásztársaság a Hubertus Kereszt Arany fokozata kitüntetését Rauh Konrád vehette át.

Nak-Lápafő Vadásztársaság a Hubertusz Kereszt Arany fokozata kitüntetését kapta Bognár Dezső vadászmester, Füzy Sándor és dr. Riba Géza.

GRATULÁLUNK!

Címkék: vadászat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.