Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2020. Szeptember 27. 08:00, vasárnap | Sport
Forrás: mti - illusztráció: mti

Tour de Hongrie - Májusban rendezik a jövő évi viadalt

Tour de Hongrie - Májusban rendezik a jövő évi viadalt

Május 12-től 16-ig szerepel a Tour de Hongrie a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) jövő évi, frissen nyilvánosságra hozott versenynaptárában.

A Tour de Hongrie közösségi oldalán szombaton jelentették be a szervezők, hogy első kategóriásként szerepel a magyar körverseny, vagyis egyelőre nem kapta meg a remélt ProSeries besorolást.

Ugyanakkor felhívták a figyelmet arra, hogy a Giro d'Italián kívül - amely május 8-tól május 30-ig tart majd - nincs más World Tour vagy ProSeries többnapos viadal a kalendáriumban, vagyis adott a lehetőség, hogy az idei évhez hasonlóan első vonalbeli profi csapatok érkezzenek Magyarországra. A közlemény kiemelte: bíznak benne, hogy a koronavírus-helyzet lehetővé teszi külföldi szurkolók ideutazását.

Eisenkrammer Károly, a verseny főszervezője az MTI megkeresésére elmondta, ideális a helyzet azáltal, hogy a Giro mellett csupán két francia egynapos ProSeries-viadal van a Tour de Hongrie-val egy időben.

"Nagyon jó az időpont a csapatok meghívása szempontjából, hisz ezáltal megnyílik az a lehetőség, hogy olyan versenyzők jöhessenek, akik a Tour de France-ra készülnek. Nagy sztárok érkezéséhez ez egy kiváló időpont."

A Tour de France-ra június 26-tól július 18-ig, a Vuelta a Espanára augusztus 14-től szeptember 5-ig kerülhet sor a tervek szerint.

A V4 kerékpárverseny magyarországi szakaszának kijelölt időpontja az UCI versenynaptárában 2021. július 10.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok