Városlista
2022. június 26, vasárnap - János

Hírek

2011. December 27. 14:45, kedd | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Tovább építik Kim Dzsong Unt

Tovább építik Kim Dzsong Unt

Kim Dzsong Un új észak-koreai vezetőt újabb címekkel jelölve említette hétfőn a hivatalos helyi hírközlés, jelezve, hogy a december 17-én elhunyt Kim Dzsong Il utódjának a hatalma tovább szilárdult.

Miután vasárnap az 1,2 milliós észak-koreai haderő főparancsnokaként említették, a hivatalos pártlap, a Nodon Szinmun hétfői száma a Koreai Munkapárt központi bizottsága vezetőjének, vagyis a párt első emberének nevezte Kim Dzsong Unt.

A hivatalos állami hírügynökség – beszámolva Kim Dzsong Un és egy dél-koreai küldöttség találkozójáról, „a párt, az állam és a hadsereg éles elméjű” vezetőjeként említette a Kim-dinasztia friss vezetőjét. Apja, az Észak-Koreát 17 éven át irányító Kim Dzsong Il, a Munkapárt, a hadsereg és az állami védelmi bizottság vezetőjeként gyakorolta hatalmát.

A Kim Dzsong Il halála miatt elrendelt országos gyász kedden ér véget, s a temetés szerdán lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 26. 06:00, vasárnap | Külföld

Franciaországban alkotmányba foglalnák a terhességmegszakítás jogát

A francia kormány támogatja azt a törvényjavaslatot, amely alkotmányba foglalná a terhességmegszakítás jogát - jelezte Elisabeth Borne francia miniszterelnök szombaton.

2022. Június 25. 11:08, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma csaknem 543 millió, a halálos áldozatoké 6,327 millió a világon

A világon 542 897 046 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 327 812 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.

2022. Június 24. 18:04, péntek | Külföld

Belga miniszterelnök: nehéz tél elé nézhet Európa

Várhatóan nehéz télre kell készülnie Európának, a gazdasági problémák megoldására közös európai válaszokat kell találni

2022. Június 24. 16:24, péntek | Külföld

Leállhat a gázszállítás az Északi Áramlat-1 vezetéken

A német közüzemi hálózati felügyelet vezetője szerint előfordulhat, hogy Oroszország júliusban teljesen leállítja a Németországba irányuló földgázszállítást a két országot összekötő Északi Áramlat-1 vezetéken.