Városlista
2021. december 8, szerda - Mária

Hírek

2021. Augusztus 02. 13:14, hétfő | Helyi
Forrás: Fekete István Kulturális Egyesület

Újabb dokumentumfilm készül Fekete Istvánról

Újabb dokumentumfilm készül Fekete Istvánról

Budapestről Babai János producer és két munkatársa Czetele Győző és Pátkai Ádám felkereste többek között a dombóvári Fekete István Múzeumot is, ahol felvétel készült a múzeum történetéről és annak újabb bővítéséről is.

Az idei évben ez már a harmadik stáb, mely a népszerű magyar íróról készít dokumentumfilmet, de a Kossuth- Rádió is készített riportot a múzeumalapítóval. Bodó Imre úgy véli, hogy a nagy magyar író népszerűsége töretlen, annak ellenére, hogy születésének és halálának is kerek évfordulója nem az idén, hanem tavaly volt.

Babai János producer, aki egyébként szintén Gölléből származik, elmondta, hogy a stáb felkeresi a szülőfalut, Göllét, ezen kívül Ajkát, a Kis- Balatont, Bakócát és Kaposvárt is, hiszen ezen települések már őrzik a nagy magyar író, Fekete István emlékét. A három részes dokumentumfilmet a Duna televízióban és a TV2 csatornán tekinthetik majd meg az érdeklődők.

Fekete István Kulturális Egyesület

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 07. 11:11, kedd | Helyi

Minden óvodás kapott csomagot a Mikulástól

A tavalyi évhez hasonlóan Dombóvár Város Önkormányzata 600 ajándékcsomaggal készült és juttatta el a városban található öt óvodába.

2021. December 06. 14:33, hétfő | Helyi

REMÉNY - Advent második vasárnapja

Advent második vasárnapjához kötődve az egész hétvégén színes programok várták a kedves lakosságot és az érdeklődőket.

2021. December 04. 14:00, szombat | Helyi

Fekete Istvánról hallhattak az otthon lakói

A Kiss Ferenc Református Idős Otthon vendége volt Bodó Imre, a Fekete István Kulturális Egyesület elnöke, helytörténész, aki Fekete István író életéről és munkásságáról tartott előadást a lakóknak.

2021. December 03. 13:40, péntek | Helyi

25 éves a dombóvári Fekete István Kulturális Egyesület

Tisztelt Olvasó! Egy rövid ismertetőt szeretnénk közreadni egyesületünk történetéről. A részletes megemlékezést a 2021. évi évkönyvünkben adjuk majd közre.