Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Május 14. 11:40, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Újabb enyhítések jönnek vidéken

Újabb enyhítések jönnek vidéken

A koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések további enyhítését jelentette be a megyékre nézve a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön.

Cikkünk frissül!

Gulyás Gergely online sajtótájékoztatón közölte, a Pest megyei koronavírus-fertőzöttségi adatok közelebb állnak a vidékiekhez, ezért Pest megyét mostantól a többi megyével tekinti egy egységnek a kormány.

Gulyás Gergely jelezte azt is, hogy a Budapestet érintő korlátozások enyhítéséről hamarosan döntenek.

A miniszter a megyékre vonatkozó enyhítéseket ismertetve hangsúlyozta, az 1,5 méteres védőtávolságra és az arc eltakarására vonatkozó szabályokat fenntartják, de a vendéglátóhelyek belső zárt részében (különösen étteremben, kávézóban, cukrászdában, büfében, presszóban) a tartózkodás megengedett.

Közölte, hétfőtől megnyitnak a szabad területen lévő vidéki játszóterek, parkok. A szállodák és a panziók a megyékben fogadhatnak vendégeket - mondta.

Lehetséges a korlátozások enyhítése Budapesten is

A kormány lehetségesnek látja a koronavírus-járvány miatt bevezetett budapesti korlátozások enyhítését is – közölte Gulyás Gergely. Elmondta, a kormány azt kérte a főpolgármestertől és a kerületi polgármesterektől, hogy csütörtök délután 3 óráig nyilvánítsanak véleményét arról, milyen döntést hozzon a kormány. Ezt követően a kormány virológusokkal egyeztet, majd az operatív törzs dönt arról, milyen új szabályok lépjenek életbe a fővárosban – ismertette.

Hozzátette: sok fővárosi polgármester egyértelműen véleményt nyilvánított, de Karácsony Gergely főpolgármesternek nincs határozott álláspontja. A döntés felelősségét a kormány vállalja – rögzítette.

Megjegyezte, az új szabályokat pénteken vagy legkésőbb szombaton mindenki megismerheti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.