Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Június 07. 15:56, csütörtök | PR
Forrás: Dr. Gothár Mária

Váljék egészségére!

Váljék egészségére!

Az allergia a lakosság egyre nagyobb hányadát érinti, kisgyermekkortól egészen a késői felnőttkorig: a panaszok bármikor jelentkezhetnek.

A főbb okok között szerepel: szervezetünk kisebb tűrőképessége, növekvő környezeti ártalom, szennyezett levegő, magas pollenkoncentráció, rosszabb minőségű élelmiszerek, állandó stressz.

A hagyományos kínai orvoslás elmélete szerint az allergiás tünetekért a szervezetünk energetikai zavara tehető felelőssé. A nyugati orvoslás szerint, az allergia alapja egy alkati immunológiai eltérés, mely kóros válaszreakciót eredményez.

Mindkét medicina szerint vannak külső kóroki tényezők (allergének), pl. a pollen (virágpor), a por, az ételeink egyes adalékanyagai, színezékei, egyes növények vagy állati élelmiszerek mint idegen, a saját egészségünket veszélyeztető anyagokként jelenhetnek meg. A keleti gyó­gyászat a belső kóroki tényezőkre is nagy hangsúlyt fektet, pl.: stressz, harag, düh, félelem, szorongás, tépelődés. Kezelésre nem csupán a tüneteket elnyomó gyógyszerek léteznek. Az ősi kínai egészségtudományban használt akupunktúrás kezelések képesek jelentősen csökkenteni az allergia okozta tüneteket, mellékhatások nélkül: a keleti gyógyászat szerint az energetikai egyensúlyt állítjuk helyre, míg a nyugati orvoslás szerint az immunrendszer kóros válaszreakcióit szüntetjük meg: fülakupunktúrával (tű, lézer, tartós tű, stb.), táplálkozási, életmód-tanácsadással.

Fülakupunktúrás addiktológiai magánrendelés

Testsúlycsökkentés támo­ga­tása, allergiás tünetek csökkentése, mozgásszervi fájdalmak csillapítása, szenvedélybetegségekről leszoktatás, migrén, stressz, alvászavarok kezelése.

Dombóvár, Ady E. u. 60. (Reha-Corpus Kft. területén)
Rendelési idő: hétfő-szerda-péntek 15-19 óráig.
Bejelentkezés: 06-30/9850-171

Dr. Gothár Mária orvos-természetgyógyász, fülakupunktúrás addiktológus

Címkék: addiktológia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat