Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Augusztus 19. 08:51, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Változékony idő lesz az ünnepi hétvégén

Változékony idő lesz az ünnepi hétvégén

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre a felhőszakadás veszélye miatt Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

Augusztus 20-án inkább napsütéses, száraz időre lehet számítani, 30 Celsius-fok körüli maximumokkal. Ezzel együtt viszont a hétvégén is folytatódik a változékony időjárás: a napsütés mellett záporok, zivatarok is előfordulhatnak, és vasárnap néhol napközben is csak 20 fok körül lesz a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből.

Pénteken a Dunántúlon eleinte sok lesz a felhő, és záporok, zivatarok várhatók lokálisan jelentős mennyiségű csapadékkal, majd délután fokozatosan csökken a felhőzet. A keleti országrészben csak néhol lehet csapadék. A légmozgás mérsékelt marad, csupán a zivatarok környezetében lehet átmeneti szélerősödés. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, de a felhősebb nyugati tájakon néhol ennél kissé melegebb, míg a derült, szélcsendes keleti vidékeken néhol hűvösebb lesz a hajnal. Napközben 24-30 fokig melegszik a levegő, az alacsonyabb értékek a Dunántúlon, a magasabbak a Tiszántúlon lesznek.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre a felhőszakadás veszélye miatt nyolc megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést. E szerint Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több csapadék hullhat.
Szombaton, augusztus 20-án többórás napsütés várható. Az Alföldön és az Északi-középhegység térségében viszont délután, estefelé helyi zápor, zivatar lehet. Csak zivatar környezetében erősödhet meg a szél. A leghidegebb órákban 12-18 fok lehet. A nappali maximumok várhatóan 27 és 31 fok között alakulnak.
Vasárnap eleinte keleten lehet több napsütés. Aztán viszont egyre több helyen alakul ki zápor, zivatar, estefelé a Tiszántúlon is. A Dunántúlon már helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű. Napközben 22-32 fokig melegszik a levegő, nyugaton lesz hűvösebb, a Tiszántúlon melegebb - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: augusztus 20.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!