Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Január 19. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Veszprémi Fidesz: a veszprémiek nem kérnek a Bajnai-korszakból

Veszprémi Fidesz: a veszprémiek nem kérnek a Bajnai-korszakból

A veszprémiek nem kérnek a Bajnai-korszakból, nem feledik, hogy Bajnai Gordon miniszterelnökként és a Gyurcsány-kormány minisztereként részese volt az ország eladósításának, a magyar családok megsarcolásának - közölte Mihalovics Péter, a Fidesz veszprémi csoportjának alelnöke, országgyűlési képviselő az MTI-vel a volt miniszterelnök pénteki látogatása kapcsán.

A politikus közleményében azt írta, "Veszprém vendégszerető város, ezért üdvözöljük Bajnai Gordont, akitől legalább első kézből megtudhatjuk, hogy mi vár a magyar emberekre, ha a terveik szerint csökkenne a minimálbér."
Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Veszprém polgárai nem kérnek egy olyan ember tanácsaiból, aki a nemzeti vagyon védelme helyett ciprusi offshore-lovagok érdekeit képviseli".
Hozzátette: nem kérnek az Együtt 2014 mozgalomból, "amely titkos társaságként lényében hordozza a bizonytalanságot és kilátástalanságot".
Bajnai Gordon, a Haza és Haladás Egyesület elnöke, az Együtt 2014 választói mozgalom társalapítója a Magyar Szolidaritás Mozgalom meghívására érkezett Veszprémbe pénteken, ahol a mozgalommal közösen tartott fórumot, és közölte: eljött az ideje, hogy akár innen, Veszprémből is felszólítsuk a kormányt, hogy állítsa meg azt a politikát, ami Magyarországot elszegényíti és a gazdaságot idén is zsugorodásba taszítja.
Bajnai Gordon felszólította a kormányt arra is, hogy csökkentse a vállalkozók minimálbérre rakódó terheit, növelje meg a munkanélküli segély időtartamát három hónapról legalább hat, de inkább kilenc hónapra és módosítson az egykulcsos adón.
Itt az ideje, hogy a kormány beismerje - ugyanúgy, mint a tandíj, a választási regisztráció és más kérdések kapcsán -, hogy kártékony politikát folytat és változtasson azon, amíg nem késő. Legalább állítsa meg a visszaesést, "aztán majd 2014-től remélem, újra be tudjuk indítani a növekedés motorját, s Magyarországot újra el tudjuk indítani felfelé" - fogalmazott.

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk