Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. December 15. 21:15, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Visszakerülhet hivatalába a felfüggesztett polgármester

Visszakerülhet hivatalába a felfüggesztett polgármester

Visszakerülhet hivatalába Dombóvár független polgármestere, akit december 8-án a város fideszes többségű képviselő-testülete felfüggesztett a munkavégzés alól az ellene indított fegyelmi eljárás idejére.

"Kezemben tartom a bíróság felfüggesztést megszüntető határozatát, amely szerint a kihirdetéstől azonnali hatállyal viselhetem a polgármesteri tisztségemet" - mondta a polgármester az MTI-nek. Szabó Loránd szerint a mostani döntés arról szól, nem volt semmilyen alapja annak, hogy felfüggesszék a munkavégzés alól. Ahhoz nagyon súlyos indokoknak kell lenniük, hogy egy polgármestert felfüggesszenek, ez van az ítéletben is – hangsúlyozta.

Szabó Loránd arról is szólt, hogy az ellene indított fegyelmi eljárással a bíróság döntése nem függ össze. "A fegyelmi ügynek semmilyen alapja nincsen, megakadályozni nem tudom, állok elébe, de lehet borítékolni annak a bizottságnak a döntését, amelyben csak fideszes képviselők ülnek" - tette hozzá.

Nagy Roland, a dombóvári testület Fidesz-frakciójának vezetője az MTI megkeresése nyomán arra hívta fel a figyelmet, "a bíróság nem arról a négy pontról döntött, amely alapján mi hoztuk azt a határozatot, hogy a polgármester vétkesen megszegte kötelességét. A bíróság arról döntött, hogy a felfüggesztését érvényben hagyja-e".

A frakcióvezető azt mondta, gondoltak erre a lehetőségre, mert a Dombóváron a magyar jogrendben meglehetősen furcsa helyzet állt elő. Aláhúzta, hogy ez a döntés nem befolyásolja a vizsgálóbizottság munkáját, vagy a fegyelmi eljárást, azzal a különbséggel, hogy Szabó Loránd bemehet az irodájába, végezheti a munkáját.

A frakcióvezető közlése szerint ők azért kezdeményezték a polgármester felfüggesztését az eljárás időtartamára, mert "a vizsgálóbizottság munkáját befolyásolni, helyenként akadályozni tudta volna". Megítélésük szerint a bíróság ezt nem tartotta megalapozottnak, de a döntésnek a tartalmi kérdésekhez nincs köze. Elmondta azt is, hogy a bizottság harminc napot kapott a munkájára, így január 7-ére születhet meg a döntés.

Nagy Roland korábban úgy nyilatkozott, hogy a fegyelmi vizsgálat két európai uniós pályázattal, a költségvetési koncepcióval, illetve az ivóvízminőség-javító társulással kapcsolatos. A testület Fidesz-frakciója szerint a polgármester akadályozta egy, a dombóvári ivóvízminőség-javító társulással összefüggő önkormányzati határozat végrehajtását, valamint nem a jegyző által készített költségvetési koncepciót terjesztette a testület elé, és ezt a november 30-i határidő után tette meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!