Városlista
2021. október 23, szombat - Gyöngyi

Hírek

2012. Március 12. 07:03, hétfő | Külföld

Fico nyerte a szlovák parlamenti választást, bejutott a Most-Híd

A szlovák választók közel 60 százaléka adta le voksát az induló pártok valamelyikére.

2012. Március 05. 06:00, hétfő | Helyi

A „mi Kossuth-szoborcsoportunk” a Parlamentnél

Tilinger Sándor szombaton a budapesti Kossuth téren járt, ahol a Károlyi Mihály emlékműve körüli területet lezáró kordonokra rögzített képeken a Horvay-féle Kossuth-szoborcsoport is látható.

2012. Március 04. 23:30, vasárnap | Helyi

Kossuth tér: Kossuth-szoborcsoporttal vagy nélküle?

Wachsler Tamás pénteken az MTI-nek jelezte, még nincs döntés, milyen szobrok lesznek a megújuló Kossuth téren. A Népszabadság úgy tudja, nem kerül vissza az 50-es években Dombóvárra menekített Kossuth-szoborcsoport.

2012. Február 28. 14:07, kedd | Külföld

Újabb, szlovák állampolgárságukat vesztett magyarok fordulnak Strasbourghoz

Újabb két, szlovák állampolgárságát vesztett magyar döntött úgy, hogy igénybe veszi az Emberi Méltóság Tanácsának jogi segítségét, és beadványt fogalmaznak meg a strasbourgi bíróságra - adta hírül a felvidek.ma hírportál

2012. Február 27. 07:19, hétfő | Belföld

A kormány akadályozza a BKV megmentését?

Az LMP komplex modellt dolgozott ki a BKV finanszírozására, amelyet a párt fővárosi képviselőcsoportja szerdán benyújt a Fővárosi Közgyűlésnek.

2012. Február 21. 08:00, kedd | Helyi

Kossuth tér: kiírták a rendezést célzó beruházási pályázatot

Az Országgyűlés Hivatala pénteken beruházási pályázatot írt ki a Kossuth tér átalakítására, a tér alatti mélygarázs és látogatóközpont létesítésére - értesült az MTI. Érinti mindez a dombóvári Kossuth-szoborcsoportot is?

2011. December 23. 13:30, péntek | Belföld

Állami nyugdíjat kapnának a magánkasszánál maradók is

Jövő év márciusának végéig kezdeményezhetik a volt magánkassza tagok az állami nyugdíjrendszerbe történő visszalépésüket – erre tett javaslatot a parlament alkotmányügyi bizottsága.

2011. December 23. 07:02, péntek | Belföld

Botrányos videó! Kitiltották az Indexet a parlamentből!

Állítólag megsértették az országgyűlés méltóságát, emiatt az Index.hu összes munkatársát kitiltották a parlamentből. Az Indexvideó a Facebookon hozta nyilvánosságra a házvezetőség döntését.

2011. December 19. 22:58, hétfő | Belföld

Újraszabályozták az állam és az önkormányzatok viszonyát

Az Országgyűlés hétfőn este név szerinti szavazással fogadta el az új önkormányzati törvényt, amely alapvetően átrendezi az állam és az önkormányzatok közötti feladat- és hatáskörmegosztást.

2011. December 19. 07:04, hétfő | Belföld

Gyermekek vették át a hatalmat a Parlamentben

Az esélyegyenlőség nevében összesen 804 gyermek érkezett magyarországi és határon túli településekről az ország házába, hogy részt vegyen vasárnap délelőtt a hagyományos Parlamenti Gyermekkarácsonyon.

2011. December 07. 07:28, szerda | Belföld

Vita: ne legyen feltétel a nyelvvizsga

Az Országgyűlés mai ülésén folytatódik a kormány felsőoktatási és választási törvényjavaslatának tárgyalása, majd elkezdődhet az alapkezelőkről szóló indítvány általános vitája is.

2011. December 06. 06:30, kedd | Belföld

Elfogadta az új civiltörvényt az Országgyűlés

Elfogadták az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvényt. Néhány újdonság: civil társaság, egyszerűbb gazdálkodás és Nemzeti Együttműködési Alap