Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2022. Július 28. 14:26, csütörtök | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Nagy hőségben vizsgáztak sikeresen a kurdi önkéntes tűzoltók

 Nagy hőségben vizsgáztak sikeresen a kurdi önkéntes tűzoltók

Július 23-án, délután bizonyították képzettségüket a kurdi önkéntes tűzoltók.

A sikeres minősítő gyakorlatukat követően továbbra is önként beavatkozó tűzoltó egyesületként vonulhatnak a majd káresetekhez.

A gyakorlaton az egyesületnek számot kellett adnia a szakmai felkészültségéről. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a szakmai elöljáró szerv vizsgálta a felszerelések bevethetőségét és azok szakszerű használatára vonatkozó szabályok megtartását.

A feltételezés szerint Kurd Község Önkormányzatának egyik raktárépületében tűz keletkezett egy elektromos meghibásodást követően. A lángok a tárolóhelyiségben található éghető anyagokat is elérték. A tűzeset bekövetkeztekor egy személy az épületben tartózkodott. A raktárba történő bejutást vasoszlopok nehezítették. Az épület állagát a tűzoltó beavatkozás közben, pincében felgyülemlett oltóvíz veszélyeztette, ezért annak eltávolításáról is gondoskodni kellett.

A kiérkező kurdi önkéntesek a felderítést követően eltávolították az épületbe történő bejutását nehezítő fémoszlopokat egy korongos gyorsdaraboló segítségével. A közművek elzárását követően teljes légzésvédelem mellett azonnal megkezdték az eltűnt személy kutatását és mentését. A beavatkozó egységek kötélbiztosítás segítségével hatoltak be a füsttel telítődött épületbe. Vízsugarak megszerelésével körülhatárolták a tűzzel érintett területet. A kommunikáció a beavatkozás kezdetétől egyértelműen zajlott a beavatkozó egységek között egészen az állomáshelyre történő bevonulásig.

A gyakorlatot a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese, dr. Hábermayer Tamás tűzoltó ezredes, valamint az Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője, Bán Attila tűzoltó ezredes mellett az illetékes Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Szabó Jenő tűzoltó ezredes, a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka, Dávid Sándor tűzoltó alezredes és a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettese, Neiczer Tamás tűzoltó százados kísérték figyelemmel. A kurdiak összehangolt gyakorlata minden pontban megfelelt a követelményeknek.

Kurd község lakói továbbra is büszkeséggel tekinthetnek az önkéntes tűzoltóikra, reményeink szerint az utánpótlást illetően sem lesz hiányuk a jövőben. Kívánjuk, hogy az elkövetkezendő években is többen kedvüket leljék abban, hogy egy nagyszerű közösség szerves részét képezzék. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton fejezi ki gratulációját az önkéntes állomány valamennyi tagjának.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 16:00, péntek | Helyi

Ízelítő az Adria víz alatti világából

A helyszín Horvátország, Pag sziget Stara Novalja közelében, a sziget északi csúcsa felé.

2022. Augusztus 12. 11:16, péntek | Helyi

Változik a forgalmi rend a vásárok alkalmával

A vásárok alkalmával a biztonságos közlekedés és a lakók védelme érdekében, a Dombóvári Rendőrkapitányság kezdeményezésére, az alábbi forgalmi rend kerül kialakításra.

2022. Augusztus 12. 08:03, péntek | Helyi

Hosszú idő után ismét költ a füleskuvik Dombóváron

Bizonyosságot nyert, hogy hosszú idő után 2.alkalommal ismét füleskuvik költésnek örülhetünk Dombóváron!

2022. Augusztus 11. 08:45, csütörtök | Helyi

A hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

A hónap műtárgya Fekete István író leckekönyve.