Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Március 29. 07:07, csütörtök | Belföld
Forrás: OrintPress

10 dolog, amit az újszülöttekről tudni kell

10 dolog, amit az újszülöttekről tudni kell

A Fox News-nak nyilatkozó egyik gyermekorvos elmondta: ő minden újszülöttel érkező anyukát és apukát ellát néhány kulcsfontosságú tudnivalóval, mielőtt elengedi őket.

Az orvosi rendelő sokszor hektikus helynek számít, több szülő kellemetlenül érezheti magát, ezért nem biztos, hogy szert tesznek a fontos - sokszor életmentő - tanácsokra. Lássuk a 10 alapvető tudnivalót!

Sok szülő nincs tisztában azzal, mi számít láznak egy újszülött esetében. Ha egy két hónaposnál fiatalabb csecsemő testhőmérséklete 38 fok, vagy a fölötti, azonnal kórházba kell vinni.

Oda kell figyelni bizonyos gyermekgyógyszerek adagolására is, nehogy véletlen túladagoljuk azt. Szoptatásnál figyelni kell arra, hogy mindkét mellett használja az anya. Át kell gondolni többször is, hogy a gyermek milyen védőoltásokat kapjon. A kisbabánk ne kapjanak szilárd ételt 6 hónapos koruk előtt. Soha nem szabad engedni, hogy a picik a szülőkkel egy ágyban aludjanak és kiságyukban mindig a hátukra kell fektetni őket. Oda kell arra is figyelni, hogy orruk nincs-e eldugulva, hiszen az ő légzőrendszerük nem olyan fejlett, mint a mién, és nem biztos, hogy tudnak tüsszenteni vagy köhögni, ha légutaik el vannak zárva. Mindemellett fontos az is, hogy az első pár hónapban a baba székletének színe mustár-szerű legyen és puha. A véres széklet soha nem normális! Etetés után mindig kell büfiztetni a gyermeket, így elkerülhető a reflux!

Végül sose felejtsük el megtornáztatni őket evés után és lefekvés előtt - olvasható a Fox News oldalán.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.