Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2017. Február 16. 13:09, csütörtök | Helyi
Forrás: www.facebook.com/dombomedia.hu

12 órán át úszott a dombóvári csapat – a végén elsők lettek

12 órán át úszott a dombóvári csapat – a végén elsők lettek

A csoportkép balról jobbra: Rettegi András, Dr Kovács Attila, Harta Gábor, Halmai Petra, Marcsik Tibor, Rettegi László, Horgos Szilárd, Bánfalvi Ákos, Magyar Nándor, Rettegi Ákos

A dombóvári ráják egy kakukktojással kiegészülve még kecskeméti riválisaikat is maguk mögé utasították.

Február második hétvégéjén rendezték meg Kecskeméten az Univer24 – Az úszás ünnepe nevű sporteseményt, melyen a Dombóvári öreg ráják és a kukktojás nevű gárdával neveztek a vállalkozó szellemű úszók. Egy szabály volt csak, hogy este 8-tól másnap reggel 8-ig kellett úszni a csapattagoknak.

Harta Gábortól jött az ötlet még tavaly, mivel ő már szerepelt ilyen versenyen és úgy gondolta, hogy vannak helyben is vállalkozó szellemű, tehetséges, mindenre elszánt „őrültek”, akik képesek egy álló éjszaka szelni a habokat. A csapatban amúgy ő volt a „kakukktojás”, hiszen, mint mondta, nincs nagy úszó múltja.

A dombóvári sportolóknak 30 perces váltásban 24-szer fél órát kellett leúszniuk, végül 43.700 méter után az első helyen végeztek, 2 ezer méterrel lehagyva a második helyezett csapatot. Harta Gábor szerint megmutatták, hogy ebben a kisvárosban is vannak olyan tehetséges emberek, akik a kecskemétinél szerényebb körülmények között felkészülve is szép eredményt tudnak elérni.

Címkék: úszás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.