Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Október 29. 15:32, péntek | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

A DOVASE atlétái az utóbbi időszakban három versenyen is remekeltek

A DOVASE atlétái az utóbbi időszakban három versenyen is remekeltek

Felkészítők: Fazekas Gáspár, Halmainé Horváth Katalin, Lakatos Lamm Viktória

A Dél-Dunántúl Regionális Gyermekbajnokság — Egyéni pályabajnokság 2.fordulójában 17 versenyzőt nevezett az egyesület. Öt versenyszámban álltak rajthoz az atléták U 12-es korosztályban; 20 méteres futás fotocellával, Cooper-teszt, helyből ötösugrás, katapult (medicin labda dobás fej felett hátra) és rúdugrás távolságra. Három arany, három ezüst és három bronzérmet sikerült nyerniük a dombóváriaknak.

A Sport XXI. program pályaverseny II. fordulóját a Dél-dunántúli régióban Kaposváron szervezték. A DOVASE két U12-es csapattal nevezett, de sajnos betegség és egyéb akadályok miatt az “A” csapatuk mellett a “B” csapatuk kiegészült a KASI fél csapatával.

Nyolc Dél-dunántúli csapat mérte össze ügyességét, gyorsaságát, kitartását.
60 méteres síkfutással után a helyből ötösugrás következett. Horváth Ábelnek sikerült a maximális 20 pontot megugrani és a többiek Lakatos Lamm Lea, Gál Zsófi, Zsák Lili, Deli Dominik is 10 méter környékén ugrottak. Majd a diszkoszvetés, és a 8 x 50 méteres váltó és az izgalmas 1200 méteres akadályfutás következett. Összességében mind az 5 versenyszámban a DOVASE “A” csapata bizonyult a legjobbnak, így a dobogó legfelső fokára állhattak atlétáik.

Eredmények:
DOVASE “A”: 308 pont: Horváth Ábel 48 pont, Deli Dominik 41 pont, Baranyai Martin 33 pont, Lengyel Ádám 38 pont, Gál Zsófia 34 pont, Zsák Liliána 33 pont, Lakatos Lamm Lea 40 pont, Mati Borbála 28 pont

Múlt héten Zamárdiba, a Sport XXI program következő fordulójára 22 gyermekkel érkezett Dombóvár. Az 1500 méteres távon 7 csapat versenyzett. Az 56 induló egy futamban indult, és a leggyorsabbnak a lányok közül Pénzes Alíz, a kaposváriak versenyzője bizonyult, a fiúk közül pedig Horváth Ábel a DOVASE atlétája. Gál Zsófia, aki egy helyezési ponttal maradt le a dobogóról, a lányok között a 4. lett.
Eredmények: 1. DOVASE narancs: 144 pont: Horváth Ábel (2.), Lengyel Ádám (11), Baranyai Martin (14), Viszlaszky Bence (20), Gál Zsófia (19), Horváth Eszter (21), Kis Zsófia (26), Lakatos Lamm Lea (31).

Felkészítők: Fazekas Gáspár, Halmainé Horváth Katalin, Lakatos Lamm Viktória

Címkék: atlétika, DOVASE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.