Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2020. Augusztus 19. 09:45, szerda | Helyi
Forrás: TEOL

A legtöbb településen lesz idén is kenyérszentelés

A legtöbb településen lesz idén is kenyérszentelés

Dombóváron a Szent István templomban lesz a szentmise 10 órakor, utána kenyérszentelés.

A veszélyhelyzet miatt az augusztus 20-i nagy rendezvények elmaradnak, de szinte minden Tolna megyei városban lesz valamilyen kisebb megemlékezés, kenyérszentelés.

Államalapítónkra, Szent István királyra emlékezünk augusztus 20-án, amikor hagyományosan az új kenyeret is ünnepeljük. A koronavírus-járvány ugyan jócskán felülírta a megszokott programokat, és folyamatos újratervezésre kényszerítette a szervezőket, de megyénk városainak többségében lesz valamilyen megemlékezés, szentmise, kenyérszentelés. Ezekből készített válogatást a TEOL.

Bátaszék Nagyboldogasszony római katolikus templom: kenyérszenteléssel egybekötött szentmise, 10 óra. Utána idei lisztből sütött bucikat osztanak a hívek között.

Dombóvár Szent István templom: szentmise, 10 óra, utána kenyérszentelés.

Dunaföldvár Szentmise az Öregtemplomban, 9.30, majd a cserkészek közreműködésével koszorúzás a Szent István szobornál a Templom utcában.

Nagymányok A Nagymányoki Fúvószenekar zenés ébresztője a város több pontján 8 órától. Római katolikus templom: szentmise, 9 óra.

Paks Jézus Szíve templom: szentmise 9 órától, majd kenyérszentelés a templom főbejárata előtti téren.

Simontornya Szent István szobor előtti tér: ünnepi beszédet mond Torma József polgármester, 18 óra. A kenyérszenteléssel egybekötött műsorban közreműködik a Krammer Ferenc Kórus.

Szekszárd Ünnepi szentmise a Belvárosi Római katolikus templomban, 8.45. Ökumenikus kenyérszentelés és -áldás a templomban, 9.45. Levonulás a szentelt kenyérrel a Szent István szoborhoz, 10 óra. Ott ünnepi köszöntőt mond Orbán Attila, a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke, illetve Vendégh Edit, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Tolna Megyei Szervezetének elnöke. Koszorúzás, 10.30. Művészetek Háza: Szent István keresztény hagyatéka – A Magyar Szentkorona vármegyéi. A vándorkiállítás megnyitóján köszöntőt Ács Rezső polgármester, beszédet mond Kocsis Fülöp, a görög katolikus Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, a rendezvénysorozat fővédnöke, dr. Gerzsa István kormánybiztos, Feledy Balázs művészettörténész, a projekt kurátora és Benza György, a Kárpátaljai Szövetség elnöke, 11 óra. Közreműködik a Nemzeti Rézfúvós Együttes, a Bartina Néptánc Közhasznú Egyesület és Lozsányi Tamás orgonaművész.

Tamási Rendezvénytér: a Szironta együttes harangkoncertje, 18.30. Ünnepi beszédet mond Porga Ferenc polgármester, 19 óra, utána ökumenikus kenyéráldás és kenyérszentelés. Musical és operett világslágerekből álló válogatáskoncert Fekete Kovács Veronika, Balogh Tímea, Petróczki Gábor és Szerémi Dániel előadásában, 19.30.

Tolna Aratók felvonulása indul a Penny parkolóból 16 órakor a római katolikus templomhoz, ahol kenyérszentelés lesz. A megemlékezés a Szent István téren folytatódik, ahol megszegik a kenyeret, ünnepi beszédet mond Appelshoffer Ágnes polgármester. Közreműködik a Medinai Tamburazenekar.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.