Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Október 17. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: JAÁMK

A Magyar Diáksport Napja 2013 program a József Attila Iskolában

A Magyar Diáksport Napja 2013 program a József Attila Iskolában

A tavalyi évben már nagy sikere volt ennek a diáksport napnak, ezért nem volt kérdés, hogy idén is részt veszünk-e benne.

A Dombóvári József Attila Általános Iskola Dombóvár város újdombóvári városrészének iskolája, elsősorban e városrész tanulóifjúságának kell megfelelő körülményeket, lehetőségeket biztosítania a sportolásra, mozgásra. Tanulóink lelkesek, szívesen mozognak, szeretik a sportot, igénylik, hogy szervezett keretek között is sportolhassanak, edzhessenek, versenyezhessenek. Ennek az igénynek a kielégítése érdekében vágtunk bele ebbe a programba is.
A tavalyi évben már nagy sikere volt ennek a diáksport napnak, ezért nem volt kérdés, hogy idén is részt veszünk-e benne. Előzetesen elkészítettünk egy programtervet, melyben meghatároztuk mely évfolyamok hol és mikor játszanak. Az udvaron állomásokat rendeztünk be, ahol a többi tanuló (szünetben, mérkőzések előtt-után) játékosan eltölthette a tanóráit. Főleg a „kölyökatlétika” feladataiból próbáltunk válogatni, s mivel idén megérkeztek a szükséges felszerelések, még színesebbé igyekeztünk tenni ezt a napot.

Sajnos az időjárás kicsit módosította terveinket, mivel hol nekieredt-, hol pedig elállt az eső. Ennek ellenére sikeresen meg tudtuk tartani a szabadtéri programokat, csak az új eszközeink (kölyökatlétika) egy részét kellett általunk készítettekre cserélnünk.
Programjaink:
• 1-4. évfolyamon teremlabdarúgó mérkőzéseket rendeztünk, osztályonként 6 fős csapatokat alakítva játszottak az évfolyamok (fiúk, lányok)
• 5-8. évfolyamon labdarúgó mérkőzéseket rendeztünk a műfüves pályán, osztályonként 6 fős csapatokat alakítva játszottak az évfolyamok (fiúk, lányok)
• az udvaron, több állomáson sportolhattak a gyerekek (felhasználva a kölyökatlétika program feladatait): gerelyhajítás, koordinációs létra, rúdugrás, asztalitenisz, ugróiskola, tollaslabda, ugrókötél
• délben 2013 méteres futás valamennyi tanuló részvételével
A sportnap az idei évben is jól sikerült, a gyerekek nagyon élvezték, szívesen mozogtak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.