Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Augusztus 19. 14:02, szerda | Helyi
Forrás: http://www.barathegyisegitokutya.hu

Alexa és vakvezető kutyája, Fahéj

Alexa és vakvezető kutyája, Fahéj

Fahéj Alexa első vakvezető kutyája.

Alexa és Fahéj nemrég találtak egymásra. A dombóvári lány nagyon aktív életet él, hegedül, lovagol, fut, egyszóval egy igazi örökmozgó. Fahéj, aki szeretetteljes és élményekben gazdag környezetben nőtt fel önkéntes kölyöknevelő családjában, Alexa első vakvezető kutyája. A két fiatal hatalmas lelkesedéssel vágott neki a közös tanulásnak.

Alexa nagy hévvel és odafigyeléssel vetette bele magát a kutyázásba, és Fahéj is legalább ilyen lendülettel és odaadással dolgozott az első naptól fogva. Alexa nagyon jól érzi Fahéj jelzéseit, és követi a kutyát, aki minden rezdülését figyeli a gazdinak. Már most nagy összhangban, egymásra figyelve tudnak együtt dolgozni. A nagy közös megmérettetésig, a közlekedésbiztonsági vizsgáig még sokat kell tanulniuk, de nagyon jó úton járnak. A legfontosabb dolog pedig már megvan, hisz nagyon boldogok együtt!

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola ezúton szeretné megköszönni Fahéj nevelőcsaládjának, Mihaji Sándornak és Nagy Andreának, hogy áldozatos munkájukkal immár a harmadik kölyökkutyát nevelték fel az alapítványnak, ezzel rengeteget segítve abban, hogy minél több látássérült embernek adhassanak vakvezető kutyát!

Címkék: kutya, látássérült

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.