Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2019. Június 03. 08:36, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

Az ivóvíz-vezetékek rekonstrukciója a belvárosban folytatódik

Az ivóvíz-vezetékek rekonstrukciója a belvárosban folytatódik

A Tündérkert Bölcsőde felújítására kiírt közbeszerzési eljárás megnyerése után egy újabb beruházást valósíthat meg a kozármislenyi székhelyű RP-SC Holding Kft,

mely a következő hónapokban a Bezerédj utcának a Pannónia utca és a Tóth Ede utca közötti szakaszán fogja az ivóvíz-hálózatot kicserélni.

Május 30-án a Városházán írta alá a város polgármestere és az említett cég ügyvezetője a tervdokumentáció elkészítéséről, valamint a komplett kivitelezésről szóló szerződést, mely nettó 51.186.126 forintos összeget tartalmaz.
- Nagyon szépen köszönjük azt a bizalmat, amit rövid időn belül immár másodszor is megkaptunk az önkormányzattól - mondta Csákiné Szabó Kitti, a Baranya megyei vállalkozás első embere.
- A városnak az elmúlt évtizedek során elöregedett az ivóvíz-rendszere, aminek a rekonstrukciójához 2017 őszén fogtunk hozzá - emelte ki Szabó Loránd. - Elsőként a Földvár utcában történt meg a vezetékhálózat cseréje, amivel tavaly ősszel készült el a kivitelező. Most a belvárosban - a Bezerédj utcának a Pannónia utca és a Tóth Ede utca közötti szakaszán - kerülnek a régiek helyére új csövek 537,5 folyóméter hosszban a föld alá. A gerinchálózat mellett a leágazások vezetékeit is kicserélik a szakemberek. Miután ezzel a munkával elkészül a kozármislenyi székhelyű cég, az gépekkel tömöríteni fogja a földet, majd annak rokkanása után aljzatkészítésre és betonozásra kerül sor. A Bezerédj utcának az ívóvíz-hálózat rekonstrukciójával érintett szakaszán mintegy 2.000 négyzetméteren aszfaltozás is lesz. Az új kopóréteg lefektetésével az említett részen jelentősen fognak javulni a járművekkel való közlekedés feltételei. A gyalogosok sem fognak botladozni, ugyanis közel 570 négyzetméteren a járda felújítása is része lesz a beruházásnak.
Az önkormányzati vezető türelemre kéri az ott lakókat és az arra közlekedőket, akiknek várhatóan szeptember végéig kell elviselniük az építkezés okozta kellemetlenségeket. A Bezerédj utca ivóvíz-rendszerének második rekonstrukciós üteme előreláthatólag 2020 nyarán valósul meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.