Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. Április 10. 13:12, hétfő | Helyi
Forrás: www.facebook.com/dombomedia.hu

Buzánszky Jenőről emlékeztek

Buzánszky Jenőről emlékeztek

Tornával emlékezett meg Dombóvár neves szülöttéről, Buzánszky Jenőről.

A híres sportoló tiszteletére a József Attila Általános Iskolában focizó diákok, míg a Helytörténeti Gyűjteményben a város szülötte iránt érdeklődők gyűltek össze.

A József Attila Általános Iskola sportpályáján rendezték meg a IV. Buzánszky Jenő Labdarúgó Tornát. A rendezvényt ezúttal a vendéglátó iskola mellett 3 csapat tisztelte meg, a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, a Vásárosdombói Általános Iskola és az Illyés Gyula Gimnázium diákjainak küzdelmeit láthatták a pályán. Díszvendégként jelen volt a névadó fia, ifj. Buzánszky Jenő is.

Első helyen a József Attila, másodikként a Vásárosdombó, harmadikként a gimisek, negyedikként pedig a belvárosisok végeztek. A meccsen a gólkirály címet Lódri Gergő, a legjobb játékosét Tímár Dávid, a legjobb kapusét pedig Dobrosi Dominik szerezte meg.
A nap folyamán a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben Berki Zsolt vezetésével a mai labdarúgás helyzetéről Molnár Andreával, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány elnökével és ifj. Buzánszky Jenővel tartottak fórumot az érdeklődőknek. Meglepetésvendégek is részt vettek az eszmecserén, Juhász Péter olimpiai bronzérmes, EB 3. helyezett, volt újpesti válogatott labdarúgó és Harsányi László szintén volt válogatott focista személyében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.