Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2023. Szeptember 30. 08:00, szombat | Helyi

Csíkszeredai diákok üzenete érkezett a dombóvári múzeumba

Csíkszeredai diákok üzenete érkezett a dombóvári múzeumba

A nyáron Göllében és Dombóváron járt csíkszeredai 15 diák és kísérőjük küldött üzenetet a Fekete István Múzeum alapítójának.

Kedves Imre!
Csíkszeredában is megkezdődött az iskola, visszaköltöztek kollégista diákjaink.
Köszönetképpen és hálánk jeléül összegyűjtöttem az élménybeszámolójukat és azt is tolmácsolom.

Rendkívül hálásak vagyunk a meleg fogadtatásért, a vigyázó, szerető gondoskodásért, a tanultakért.
Jó egészséget kívánok a családnak, az ismerősöknek!
Tisztelettel és szeretettel, Annamária és a nevelők

Íme diákjaink szavai:
“Az igazat megvallva nem gondoltam volna, hogy ennyire fog érdekelni egy múzeum, egy író története, de amilyen beleéléssel Imre bácsi mesélt az nekem nagyon meghozta a kedvem és egyre kíváncsibb lettem. Imre bácsi nagyon érdekes dolgokat mondott és szerintem elég nagy dolog, ha az ember találkozik egy író leszármazottjaival is. Köszönjük szépen ezt a lehetőséget, élményt!”

“Köszönjük szépen a szíves vendéglátást, aminek hála megtapasztalhattunk egy csodálatos hetet Göllén, lelkes, barátságos és szerető emberek körében. Imre bácsi személyében megismerhettem egy igazi Fekete István rajongót, aminek különösen örültem, hiszen arról az emberről beszélt mély lelkesedéssel, akinek talán gyerekkorom legszebb emlékeit köszönhetem a VUK által.”

“Köszönjük szépen Imi bácsi! Egy érdekes élmény volt mindenki számára, garantálhatom. Még azt is köszönjük, hogy kibírt minket. Ön nélkül nem tudtam volna meg, hogy milyen egy csendes, szép falu. Külön élmény volt, ahogy bemutatták Erzsi nénivel a múzeumokat és szerettek minket.”

“Köszönjük szépen a lehetőséget a kirándulásra, egy jó élménnyel gazdagodott az egész társaság, magamtól biztos nem mentem volna Göllére, de így annál jobban telt. A programok élvezhetőek voltak és valószínűleg még sokszor el fogjuk beszélni az emlékeket a “csapattal.”

“Köszönjük szépen Imi bácsinak, hogy segített megismerni Göllét, és környéket. Nagyon érdekes volt megismerni a lakosokat és az odavalósi fiatalokat. Nagyon élveztük a kirándulást és köszönjük a falubelieknek az élményeket és a vendéglátást.”

“Köszönjük Imre bácsinak, hogy leszervezett nekünk mindent és segített nekünk. Nagyon tetszett, hogy milyen lelkesen mesélt nekünk Fekete Istvánról és más dolgokról. Köszönjük, hogy bemutatta nekünk ezt a kis falucskát, másképp nem biztos, hogy lett volna lehetőségünk. Tetszett, hogy a faluban az emberek ismerték egymást, és hogy Imre bácsinak nagy volt az ismeretsége, így még több dologba beleláthattunk.”

„Személy szerint örülök, hogy megismerhettük Fekete István életét, szülőfaluját, Göllét, illetve Dombóvárt is. Hálás vagyok ezért a lehetőségért, viszont szomorú volt látni, hogy hiányzik a fiatalság. Mindezek mellett tiszteletre méltó, hogy ilyen nagy lelkesedéssel működtetik a múzeumokat és próbálják minél több emberrel megismertetni Fekete István életét.”

„Köszönjük szépen, hogy lehetőségünk volt a kirándulás során ilyen sokat tanulni, olyan témákról, amelyekről valószínűleg magunktól soha nem kerestünk volna rá. Most már tudom, hogy hol született és hol van eltemetve gyerekkorom kedvenc írója, mit jelentenek a régi téglákon a betűk. Milyen kötődése van Dombóvárnak a római kórhoz. Számomra Gölle egy komfortos hely volt. A gyerekkoromra emlékeztetett. A régi házak, a természet közelsége, a mosolygós nénik és bácsik…Hálás vagyok, hogy részem lehetett mindebben.”

„Köszönöm, hogy ilyen sok időt ránk szánt és hogy személyes tapasztalatait megosztotta velünk. Ezáltal közelebb kerültünk mint Fekete Istvánhoz, mint Gölléhez. Mintha a falu részei lettünk volna arra a pár napra.”

„Köszönjük, hogy első kézből tapasztalhattuk meg a göllei polgárok csodálatos vendégszeretetét, mivoltát és érdeklődő személyiségüket. Hogy informatív előadásaik által gazdagíthattuk tudásunk Gölle múltjáról, jelenéről, ott született híres emberekről, amivel mi is többek lehetünk. Megismertette velünk a környék emlékműveit, érdekesnél-érdekesebb történelmi eseményekhez köthető helyszíneit, amivel betekintést nyerhetünk a község és az ottani polgárok életébe.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.