Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Június 18. 08:40, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

Debrecenben is sikeresek voltak a dombóvári „Mákvirágok”

Debrecenben is sikeresek voltak a dombóvári „Mákvirágok”

A XXVII. Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Fesztivál országos találkozójára meghívást kapott a József Attila Általános Iskola „Mákvirágok” csoportja is.

A június második hétvégéjén Debrecenben lebonyolított megmérettetésre a kistérségi, a megyei és a regionális versenysorozat legjobbjait invitálták a szervezők. A hazai, valamint Szlovákia, Erdély és Szerbia magyarlakta településein működő oktatási intézmények diákcsapatai a „cívis város” Csokonai Színházában és Vojtina Bábszínházában mutatták be előadásaikat.

Az újdombóvári alapfokú oktatási intézmény tanulói a Szalainé Balogh Erika által színpadra állított „Ki vagyok? Kivagyok!” című darabot vitték a június 8. és 10. között megrendezett seregszemlére. A produkciót a közönség vastapssal jutalmazta, a színházi szakemberekből és a diákból álló zsűri is elismerően nyilatkozott róla.

A fiatalok a sikeres szereplés mellett csodálatos élményekkel gazdagodtak a táncházzal, koncertekkel, színházi előadásokkal és bábjátékokkal fűszerezett fesztiválon.

A József Attila Általános Iskola társulatának részvételét Dombóvár Város Önkormányzata, a Pasha Kft. és a Tarr Kft. támogatta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.