Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Szeptember 17. 13:17, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

Dombóvári „Magyarország Legszebb Birtoka”

Dombóvári „Magyarország Legszebb Birtoka”

Szeptember 15-én második alkalommal adták át a „Magyarország Legszebb Birtoka-díjat”. Az elismerést a dombóvári Agrár-Béta Kft. érdemelte ki.

Idén a szakmai zsűri tagjai az első körben hét kategória 48 jelöltje közül választották ki azt a 21 döntős birtokot, melyeket júliusban személyesen végiglátogattak.
- Olyan gazdaságokat kerestünk, amelyeket példaképként mutathatunk azoknak az embereknek, akiknek nem sok köze van a mezőgazdasághoz, vagy azoknak, akiknek sok köze van hozzá, hogy lássák, hogy hova lehet eljutni egy-egy ágazatban - összegezte a díjkiírás célját Mátrai Zoltán főszervező. - A birtoklátogatások során alkalmanként még a szakembereket is óriási meglepetések érték, hiszen több helyen is a legmodernebb technológia alkalmazásával dolgoznak a termelők. Emellett fontos az esztétikai szépség is, hiszen ma, amikor ilyen komoly munkaerőhiánnyal küzdenek a gazdaságok, nem mindegy, hogy milyen környezetben telnek a napok. Mi pedig ezt díjazzuk.
A Gárdonyban rendezett nagyszabású gálaesten a verseny fővédnökeként jelen lévő Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége elnöke elmondta, hogy a versenybe csak az tud beszállni, talpon maradni és sikeres gazdává válni, aki a kitartó szorgalom és tehetség mellett naprakész tudással rendelkezik.
A „Magyarország Legszebb Birtoka-díjat” a dombóvári Agrár-Béta Kft. érdemelte ki. Az elismerést a cég ügyvezetője, Molnár István vette át. A fődíj mellett kihirdették az állattenyésztő (Gallus Kft.), a gyümölcstermesztő (Hunapfel Kft.), a szántóföldi növénytermesztő (Agrár-Béta Kft.), a kistermelői családi birtok (Dióliget), a kertészet (Specialmix Kft.), a szőlészet-borászat (Mészáros Borház) és a precíziós gazdálkodás (Lipták Farm) kategóriák győzteseit, valamint a közönségdíj (Bolyhos Pálinkafőzde) nyertesét is.

Címkék: Agrár-Béta Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.