Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. November 05. 14:26, csütörtök | Helyi
Forrás: www.dombovar.hu, fotó: www.nationofchange.org

Dombóváron nem épül börtön

Dombóváron nem épül börtön

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága még év elején egy pályázati lehetőségre hívta fel a dombóvári önkormányzat figyelmét, börtönépítés céljára alkalmas területet keresett.

Lettek volna előnyei, de a régió számos pályázója közül sajnos nem Dombóvárt választották a börtön helyszínéül. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága még év elején egy pályázati lehetőségre hívta fel a dombóvári önkormányzat figyelmét, börtönépítés céljára alkalmas területet keresett.

A képviselő-testület élt is a lehetőséggel, felajánlotta a Munkás téren, a Viessman Kft. szomszédságában elhelyezkedő ingatlant.

A Belügyminisztérium a közelmúltban levélben tájékoztatta a városvezetést, hogy bár a benyújtott pályázat kellőképpen átgondolt, alapos munka eredménye, tükrözi azokat az elvárásokat, melyek egyébként alkalmassá tehették volna a felajánlott ingatlant börtönépítésre, de a beruházáshoz elengedhetetlen központi költségvetési források jelenleg nem állnak rendelkezésre.

A börtönben mintegy 500 fő fogvatartottat helyeztek volna el, működtetése pozitív hatással bírt volna városunkra, egyebek mellett 250 új munkahelyet létesítve, növelve a helyi üzletek, szolgáltatók iránti keresletet és az ingatlanforgalmat.

A börtönépítésre a régió több városa is pályázott, végül Komló nyert – az egyetlen aspiráló település, ahol komoly ellenkezés övezte a döntést, amiért az intézetet a mai trendekkel szembe menve lakott területre tervezték

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.