Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2019. Július 15. 08:53, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Drog és gyógyszer hatása alatt állt a Horvátországban súlyos balesetet okozó BMW sofőrje

Drog és gyógyszer hatása alatt állt a Horvátországban súlyos balesetet okozó BMW sofőrje

Gyógyszer és kábítószer hatása alatt állt annak a a BMW-nek a sofőrje, aki négy napja súlyos balesetet okozott Horvátországban az A4-es autópályán, a balesetben magyarok is súlyosan megsérültek.

A Jutarnji List című zágrábi napilap a rendőrség közleményére hivatkozva beszámolt arról, hogy a 35 éves horvát férfi a megengedett sebességnél jóval gyorsabban vezetett, amikor elsodorta a fizetőkapunál előtte várakozó autót. A becslések szerint a megengedett óránkénti 50 kilométeres sebesség helyett 150 kilométeres sebességgel csapódott be a fizetőkapunál álló, magyar rendszámú Skodába.

Az alkoholteszt azonnal kimutatta, hogy a férfi nem volt ittas állapotban, ám a hatóságok még a vér- és vizeletminta eredményére vártak. Ez utóbbiak mutatták ki a kábítószer és a gyógyszer jelenlétét a férfi szervezetében. A rendőrség továbbra is várja a telefonszolgáltató jelentését, hogy kiderüljön, a sofőr használta-e telefonját a baleset előtt.

Az Index.hr című horvát hírportál ismét közölte a helyi sajtó korábbi értesülését, miszerint a férfinak drogproblémái voltak, és mindössze két nappal a belesett előtt tért haza egy elvonókúráról, ahol függőség miatt kezelték. A szanatórium - ahol a feltételezések szerint kezelték - személyiségi jogokra hivatkozva közölte, nem erősítheti meg, hogy a férfi a páciensük volt.

Egy, az interneten található videón jól látható, hogy a sofőr már a baleset okozása előtt is felelőtlenül vezetett, a megengedettnél sokkal gyorsabban haladt, és kiszámíthatatlanul előzgette az autósokat az úton.

A baleset csütörtökön délután történt. A család gépkocsijával a fizetőkapuhoz érve lassított, amikor - a közzétett felvételek szerint - fékezés nélkül, teljes sebességgel hátulról beléjük rohant a BMW, amelyet a 35 éves horvát állampolgár vezetett. Az óriási ütéstől a magyar autó először nekicsapódott a beton úttorlasznak, majd a fizetőkapu bódéjának, ezután megpördült a tengelye körül, és egy másik bódénak, illetve az ott várakozó magyar rendszámú autónak is nekicsapódott.

Háromnegyedórát vett igénybe, míg a tűzoltók kiszabadították a roncsból a családot, és válságos állapotban kórházba szállították őket.

A magyar rendszámú autóval balesetet szenvedett család Ausztráliában él. Az édesapa magyar származású, ismert teniszedző, és Újvidéken született. Az édesanya horvát származású, Ausztráliában ismerkedtek össze. Az édesapának és a kisfiúnak volt magyar állampolgársága. A család rokonokhoz érkezett Budapestre, ahol néhány napot töltöttek, majd a horvát tengerpartra akartak utazni, ahol a nő rokonai élnek.

A balesetet szenvedett család barátja elmondta, hogy mindhárom sérült túl van az életveszélyen.

A horvát autópályán a nyári szezonban mindennaposak a balesetek, a horvát sajtó naponta közöl híreket súlyos, gyakran halálos kimenetelű szerencsétlenségekről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik