Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2021. Szeptember 04. 17:01, szombat | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Egyikük pénzt követelt fegyverrel, másikuk kábítószert birtokolt

Egyikük pénzt követelt fegyverrel, másikuk kábítószert birtokolt

A salgótarjáni nyomozók a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével elfogták azt a 37 éves férfit, aki fegyverrel, vagy annak utánzatával fenyegette meg a sértettet,

továbbá a bűncselekmény helyszínén tartózkodó 35 éves terheltet, aki kábítószert tartott magánál.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság eljárást folytat zsarolás bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt K. A. 37 éves, valamint kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt O. T. 35 éves salgótarjáni lakos ellen – közölte a rendőrség.

A megalapozott gyanú szerint a 37 éves férfi 2021. szeptember 2-án az éjszakai órákban a 35 éves férfi salgótarjáni lakásában tartózkodott, amikor az oda érkező sértettnek egy lőfegyvert kínált eladásra. A sértett a tárgy megvásárlását visszautasította. Ezt követően K. A. a férfitól 300 000 forintot követelt, és azzal fenyegette meg, hogy annak meg nem fizetése esetén a lőfegyverben maradt lövedéket ellene használja fel.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége szeptember 3-án mindkét férfit elfogta.

A nyomozók K. A. tartózkodási helyén megtartott kutatás során két fegyvert, vagy annak utánzatát, míg O. T. lakásán bruttó 9,6 gramm súlyú fehér port találtak meg, amely a kábítószer gyorsteszt alapján metadont tartalmazott.

A rendőrök a rendőrkapitányságra előállított két férfit kihallgatták, őrizetbe vették és az illetékes ügyészségen kezdeményezik letartóztatásuk indítványozását.
A Salgótarjáni Rendőrkapitányság az eljárást szakértők bevonásával folytatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;