Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Június 25. 11:38, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Energiatudatos Dombóvár

Energiatudatos Dombóvár

Energiatudatos Dombóvár néven elindult Dombóvár energiatudatossági szemléletformáló projektjének facebook oldala, ahol a témával és a projekttel kapcsolatos posztokat jelentetnek meg heti 1-3 alkalommal.

Kérjük az oldal népszerűsítését, hogy minél többen látogassák, like-olják azt! Célunk, hogy hatékony, népszerű energiatudatosságot növelő oldalt alakítsunk ki és működtessünk. A projekt és a facebook oldal elsősorban Dombóvárt és a térségét célozza meg, de ezen kívül is hasznos lehet.

Dombóvár Város Önkormányzata, KEHOP által támogatott projektje az Energiatudatos Dombóvár Az energiatudatos gondolkodást és életmódot elősegítő tematikus programsorozat szervezése és lebonyolítása a helyi közösségek bevonásával Dombóváron és térségében

Korunk legnagyobb kihívása az éghajlatváltozás és ezzel összefüggésben az energiaválság: Mennyire leszünk képesek mérsékelni a kibocsátást és a hatásokat? Milyen mértékben tudunk alkalmazkodni az éghajlatváltozás jelentette hatásokhoz egyéni- és közösségi szinten? Már látni az olajkorszak végét!- Mennyire vagyunk felkészülve erre?
A projekt keretében arra keressük a választ, hogy: „Mit tehetek én? Mit tehetünk mi? – A kampányban két fontos téma kerül a középpontba: Hogyan csökkenthetjük az energiaszükségletet egyéni és közösségi szinten? Hogy ültethetjük az energiatakarékosságot és az energiahatékonyságot a mindennapi életünkbe és, hogy használhatunk minél több megújuló energiát mindennapi tevékenységünk során. Tevékenységünk célja, felkészíteni a lakosságot, az intézményvezetőket, a különböző térségi vállalkozókat az energiával kapcsolatos szemlélet-és életmód váltásra, ismeretbővítésre, gyakorlati lehetőségek kidolgozására és a tapasztalatcserére.

A projekt keretében sokrétű, sok célcsoportot érintő ismeretterjesztő- és interaktív programot valósítunk meg az energiatudatosság erősítése érdekében a legkisebbektől a nagyszülőkig.

A projekt keretében: tematikus várossétát, szakmai műhelyeket, vetélkedőt, ismeretterjesztő kiadványok kiadását, tanulmányút megvalósítását tervezzük. Létrejön egy webes felület, ahol folyamatosan híreket, információkat teszünk közzé a projekttel kapcsolatban. Elkészül Dombóvár klímastratégiájának felülvizsgálata, fejlesztése.

A klímaváltozáshoz való alkalmazkodás és ezen belül az energiatudatosság már most jelentős feladatokat hárít az egész társadalomra, mindenki új és nagy kihívássokkal áll szemben, fel kell készülni a várható hatásokra, a problémák megoldására és a szükséges cselekvések megtételére, ezért is kiemelkedően szükséges ez a projekt.

A projekt szakmai koordinátora az Ökorégió Alapítvány a Fenntartható Fejlődésért (Dötk), a szemléletformáló kampány megvalósítója az EFFIX-International Kft (Sopron).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.