Városlista
2024. február 25, vasárnap - Géza

Hírek

2024. Január 31. 09:31, szerda | Helyi

Évértékelőt tartott a Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidő Egyesület

Évértékelőt tartott a Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidő Egyesület

Rendhagyó évértékelő ünnepségre gyűlt össze a DOVASE egyesület apraja-nagyja a művelődési ház pinceszínház termében.

Ingula Tamás az egyesület elnöke köszöntötte a megjelent sportolókat, edzőket és a szülőket. Elmondta, hogy szerény körülményeik ellenére, évek óta stabil sportolói létszámmal és biztos anyagi hátérrel működik az egyesület.

Kölyökatlétika csoportjaik 5 iskolában működnek, ahol 210 gyermek ismerkedik a sportág alapjaival. Előkészítő edzésinket 52 gyermek látogatja, heti 3 alkalommal. A középtávfutó, sprinter – ugró csoportjaikban versenyző fiatalok napi rendszerességgel készülnek a korosztályos versenyekre.

Kétségkívül a 2023-as év csúcspontja az atlétikai világbajnokság volt Budapesten, ahol az egyesület tagjai, több napon keresztül együtt szurkolhattak a magyar példaképeknek és a világhírű sportolóknak. Felejthetetlen élményben volt részük, amely hatalmas motivációt adott minden atlétának – mondta Halmainé Horváth Katalin edző.

Az edzői értékelések alkalmával elhangzott, hogy a legkisebbek U10-es, U12-es korosztályában az egyéni - és csapatversenyeken kivétel nélkül minden alkalommal a dobogón álltak. A nagyobbak három fordulós területi versenyein számos egyéni csúcs, dobogós helyezés született. A legeredményesebb sportoló Lakatos Lamm Bence, aki magasugrásba országos bajnok lett, majd korosztályában beválogatták a nemzeti csapatba.

Az edzők megjutalmazták azokat, akik eredményeikkel, szorgalmukkal, kitartásukkal kitűntek társaik közül. A legfiatalabb közül Harmath Sebestyén, Hencz Lénárd, Illés Amira Jázmin, Bujáki Léna és Schmidt Ármin, a távfutó csoportból Sipos Zsanett, Faour Míra, Kiss Kincső, Szabó Milán, míg a sprinter -ugró csoportból Szőke Hédi, Éva Nikolett, Böröcz Blanka, Gál Zsófia, Lakatos Lamm Lea, Tobler Péter és Lakatos Lamm Bence kapott elismerést.

Az ünnepség után pizzával vendégelték meg a gyerekeket.

Az egyesület vezetősége és az edzők köszönik a Magyar Atlétika Szövetségnek, Dombóvár Város Önkormányzatának és a szülőknek a támogatást.

Címkék: DOVASE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 14:00, péntek | Helyi

Véradások Tolna vármegyében február 26–március 3. között

Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a következő webcímek egyikén: www.ovsz.hu; www.voroskereszt.hu

2024. Február 23. 08:49, péntek | Helyi

Borverseny Gyulajon

Öt év kihagyás után az önkormányzat ismét megrendezte a gazdák borversenyét Gyulajon.

2024. Február 22. 16:28, csütörtök | Helyi

Idén két témában várja az alkotásokat a katasztrófavédelem

2024-ben a Katasztrófavédelem Központi Múzeumával közösen hirdet alkotói pályázatot a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága.

2024. Február 22. 09:05, csütörtök | Helyi

In memoriam dr. Dobszay Károly (1930- 2024)

A csikóstőttősi születésű Dr. Dobszay Károly 2024. február 1-jén 93 éves korában hunyt el Budapesten. 2024. február 15-én búcsúzott tőle családja és a Népi Írók Baráti Társaságának tagsága.