Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Február 17. 05:02, péntek | Belföld
Forrás: mti

Felfüggesztett börtönt kapott egy orosházi nő, akinek tűzben meghalt egy gyermeke

Felfüggesztett börtönt kapott egy orosházi nő, akinek tűzben meghalt egy gyermeke

Jogerősen elítélte a Gyulai Törvényszék azt az orosházi nőt, akinek - gondatlansága miatt - egy tűzben meghalt az egyik gyermeke 2015 novemberében - tájékoztatta a bíróság csütörtökön közleményben az MTI-t.

Mint írták, a bíróság a vádlottat emberölés vétségében két év börtönre ítélte, melynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztették. Emellett elrendelték a nő pártfogó felügyeletét, aminek keretében köteles életvezetési tanácsadáson részt venni.

A vádirat szerint az asszony és élettársa együtt nevelték öt kiskorú gyermeküket. A gyerekek szobájában a fűtést egy kölcsönkért hősugárzóval oldották meg, amellyel a nagyobb gyermekek rendszeresen játszottak, és éghető anyagokat, például ceruzákat helyeztek a nyílásaiba.

Az anya 2015. november 11-én délelőtt többször hagyta magukra a gyermekeket a szobában, akik beledugtak néhány tárgyat a hősugárzóba, amelyek meggyulladtak. A nagyobb gyerekek kiszaladtak az udvarra, erre az akkor már az udvaron tartózkodó anya berohant a szobába, eloltotta a tüzet, és kihozta onnan a kiságyban fekvő csecsemőt, aki azonban olyan súlyos fokú égési sérüléseket szenvedett, hogy aznap este a kórházban elhunyt. Egy másik gyermeke kisebb sérüléseket szenvedett.

A nő egyébként - a gyermekjóléti központ megkeresése ellenére - napi rendszerességgel hagyta a lakásba bezárva 10-15 percre felügyelet nélkül kiskorú gyermekeit.

A történtek után az orosházi járási hivatal gyámügyi osztálya elrendelte a gyermekek védelembe vételét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.