Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Március 29. 17:49, szerda | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Felfüggesztettet kapott a kisgyermekét légpuskával halálosan megsebesítő baranyai férfi

Felfüggesztettet kapott a kisgyermekét légpuskával halálosan megsebesítő baranyai férfi

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt másfél év fogházra ítélte szerdán a Pécsi Törvényszék azt a dél-baranyai férfit, aki tavaly októberben a légpuskával sebesítette meg 11 hónapos gyermekét;

a csecsemő kilenc nappal később meghalt - közölte a Pécsi Törvényszék az MTI-vel.

A közlemény szerint a jogerős ítélet végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztették.

Azt írták: az Oldon élő férfi tavaly októberben a háza körül elszaporodott rágcsálók irtására beszerzett egy engedély nélkül tartott, kínai gyártmányú 5,5 milliméter kaliberű légpuskát, amelyet néhány nap után egy mobiltelefonra akart elcserélni. Emiatt október 16-án három ismerőse jelent meg nála, akikkel - hogy a fegyvert kipróbálják - az udvaron sörösüvegekre lőttek, míg egy rendőrjárőr ennek befejezésére szólította fel őket.

A társaság ennek eleget tett, majd a vádlott egyik ismerőse a megtöltött és felhúzott fegyvert a ház falának támasztotta és két társával távozott - részletezték.

A vádlott a konyhába vitte és a hűtő tetejére tette a légpuskát, anélkül hogy "a fegyver állapotáról, felszereltségéről meggyőződött volna", miközben a helyiségben élettársa főzött, 11 hónapos gyermekük pedig az etetőszékben ült.

A férfi rövid idő múlva felvette a légpuskát és - egyik ujjával az elsütő billentyűn - elindult kifelé a lakásból. A férfi "hirtelen ötlettől vezérelve elhatározta, hogy megijeszti (...) az etetőszékben ülő gyermeket, a fegyver csövével felé fordult, miközben a lábával dobbantott. Ennek következtében a fegyver elsült, a lövedék pedig a 11 hónapos gyermek fejét találta el" - áll az írásos összefoglalóban.

A vádlott és élettársa haladéktalanul intézkedtek a gyermek orvosi ellátása érdekében, ennek ellenére a gyermek a kórházban október 25-én életét vesztette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni