Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. Február 11. 13:01, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Hallgatói tiltakozás - Pécsi professzorok: a Haha politikai erők játékszere

Hallgatói tiltakozás - Pécsi professzorok: a Haha politikai erők játékszere

Külföldről támogatott politikai erők játékszerének nevezte a Hallgatói Hálózatot a Professzorok Batthyány Köre (PBK) pécsi csoportjának elnöke hétfői közleményében.

A Hallgatói Hálózat "egy senki által meg nem választott, a hallgatók képviseletére fel nem jogosított csoportosulás, amelyről rövid idő alatt kiderült, hogy külföldről támogatott politikai erők játékszerévé vált" - írta Visy Zsolt. A nyilatkozatot a Pécsi Újság közölte.
A közleményt kiadó csoport aggodalommal figyeli a PTE Bölcsészettudományi és Természettudományi Karán a HaHa által február 11-12-ére tervezett Szabadegyetem rendezvényt. A PBK pécsi csoportja továbbra is a Hallgatói Önkormányzatot tekinti az egyetemi hallgatóság képviseletére jogosult szervezetnek.
"Sajnálatosnak tartjuk egyes kari vezetők magatartását, akik teret engedve, sőt támogatva a Hallgatói Hálózat törekvéseit, beengedik a politikát az egyetem falai közé" - olvasható a nyilatkozatban.
A közlemény aláírói bíznak a hallgatók józanságában, az oktatási kormányzattal folytatott tárgyalásaik sikerében. Remélik, hogy azok az oktatók, akik a HaHa mozgalmához csatlakoztak, "felismerik a helyzet fonákságát, és céljaikat nem a diákság hátára felkapaszkodva, egy illegitim szervezet útján próbálják meg elérni".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el