Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Február 26. 15:23, vasárnap | Életmód
Forrás: mti

Három kategóriában lehet nevezni az Országos Diákfilmszemlére

Három kategóriában lehet nevezni az Országos Diákfilmszemlére

Harmincadik alkalommal rendezik meg a filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét a budapesti Aranytíz Kultúrházban augusztus 21. és 27 között; a mustrára három kategóriában lehet nevezni.

Az idei évben is három kategóriában nevezhetnek a pályázók tematikai és idő megkötöttség nélkül: általános iskolás, középiskolás és fiatal filmesek alkotásait várják. A 20 percnél hosszabb filmeket előzsűri szűri, az ennél rövidebb alkotások előzsűri nélkül kerülnek a szemle programjába - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a 20 percnél hosszabb filmek nevezési határideje: augusztus 1., a rövidebb alkotások leadási határideje augusztus 21.

A közlemény kitér arra is, hogy a szemle ideje alatt a szakmai zsűri vezetésével naponta tartanak majd nyilvános konzultációt az alkotók és az érdeklődők számára a vetítések után.

A Diákfilmszemle célja, hogy a versenyszellem helyett a filmezéssel foglalkozó fiatal generációk megismerjék egymást, és a jövőben is együtt tudjanak működni szakmai pályafutásuk alatt - olvasható a közleményben.

Mint felidézik, a Diákfilmszemlét 30 éve Merza Gábor független filmes, Papp László médiatanár és Szőke András Balázs Béla-díjas filmrendező abból a célból hozták létre, hogy a fiatal filmeseknek is bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak. Az általános iskolás, középiskolás és fiatal filmesek saját korosztályi környezetükben mutathatják be legújabb filmes munkáikat a nagy nyilvánosság és a szakmai közönség előtt - áll az összegzésben.

Nevezési díj nincs, a szemle ingyenesen látogatható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.