Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Február 20. 13:05, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Hétfő éjfélig lehet hitelesíteni a felsőoktatási jelentkezéseket

Hétfő éjfélig lehet hitelesíteni a felsőoktatási jelentkezéseket

Hamarosan ismét egy fontos határidő jár le a továbbtanulni vágyó fiatalok számára, már csak két nap van a felsőoktatási felvételi dokumentumok hétfő éjfélig történő hitelesítésére

- közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vasárnap az MTI-vel.

A közleményben idézték Hankó Balázs felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárt, aki azt mondta: a magyar egyetemek jelentősen előreléptek a világ felsőoktatási rangsoraiban az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően, "így a megújult felsőoktatás számtalan karrierlehetőséget kínál".

Legkésőbb február 21-én, hétfőn éjfélig kell hitelesíteni a felvi.hu-n elérhető E-felvételiben benyújtott és véglegesített felsőoktatási jelentkezéseket - tudatták.

A hitelesítés Ügyfélkapun elektronikusan és postai levélben is intézhető. Utóbbi esetben az E-felvételi felületéről kinyomtatott hitelesítő adatlapot kell aláríni és február 21-ig az Oktatási Hivatal címére postázni (1380 Budapest, Pf. 1190). További információk a Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban olvashatók. A hitelesítés akkor sikeres, ha a jelentkező e-mailben visszajelzést kap, illetve az E-felvételi felületén is megjelenik a hitelesített státusz - ismertették.

A helyettes államtitkár a közlemény szerint elmondta azt is, hogy idén több mint 1000 milliárd forintot fordítanak a magyar egyetemek működésére és fejlesztésére, a következő években pedig 2700 milliárd forint jut majd felsőoktatási fejlesztésekre, hogy "valamennyi intézményben a 21. századnak megfelelő körülmények és lehetőségek várják a hallgatókat".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.