Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2014. Március 07. 21:50, péntek | Helyi
Forrás: JAÁMK

Itt a farsang, áll a bál…

Itt a farsang, áll a bál…

A farsang a maskarás vígasságok ideje, ahol mindenki álarc mögé bújva mókázhat, vigadozhat. Február közepén a József Attila Általános Iskola is csatlakozott e nemes hagyományhoz.

12-én, szerdán az 1-2. évfolyam egy farsangi jelenettel indította télűző délutánját, melyet a 2.b osztály adott elő. A sort a 2.c osztály énekes-zenés bemutatója követte. Utána a színes jelmezbe öltözött tanulók vonultak fel. Jelmezeik szüleik ötletességét is dicsérik.

13-án, csütörtökön a 3-4. évfolyamnál egy 3.d osztályos tanuló verssel köszöntötte a farsangot, mely után az osztályok csoportos bemutatóit láthattuk: Karib-tenger kalózai, Hupikék törpikék, Takarítónők, A muzsika hangja, Mary Poppins, 60-as évek, Esernyős tánc.

Mindkét napon a felvonulást közös pedagógus-szülő-gyerek pingvin tánccal zártuk. A szülői szervezet minden osztályt egy-egy tortával jutalmazott, melyet egy egyébként is bőséges lakoma keretében fogyasztottunk el. A délutánt táncos játékokkal folytattuk: limbó-hintó, párnástánc, kacsatánc, stb. A mulatozást vonatfütty szakította félbe, jelezve az utolsó szerelvény indulását az osztályba. A gyerekek „beszálltak” a vonatba s a masiniszta-osztályfőnökökkel az élen elzakatoltak.

14-én, pénteken a felsősök folytatták a mulatságot. Az ő farsangjuk témája a rajzfilm volt. Minden osztály megjelenítette az osztályfőnök által húzott népszerű mesét (Vuk, Mézga család, Hupikék törpikék stb.). Jelmezben vonultak a hercegi pár elé, akik ezután a Ki mit tud? győzteseinek produkcióit tekintették meg. A felsőben sem maradhatott el a pingvintánc, amely után diszkó következett. A hetedikesek szalagokat árultak, a legtöbb szalagot gyűjtő lány lett a farsang királynője és a fiú a farsang királya.

A háromnapos farsangi mulatság-sorozaton mindenki remekül érezte magát.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.