Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Június 28. 20:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Boros Brigitta/TM Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Új igazgató a megyei katasztrófavédelem élén

Új igazgató a megyei katasztrófavédelem élén

Július 1-jétől új igazgató vezeti a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot (TMKI). Wéber Antal beiktatási ünnepségét június 28-án délelőtt tartották a szekszárdi Vármegyeházán.

A rendezvényen a TMKI állománya mellett a térség országgyűlési képviselői, a Kormányhivatal szakigazgatási szerveinek vezetői, a történelmi egyházak képviselői, a szomszédos megyék katasztrófavédelmi igazgatói, a megye vezetői, valamint a katasztrófavédelemmel együttműködő társ- és civil szervezetek képviselői is részt vettek.

A Bittman Tibor tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) Humán Szolgálatvezetője ismertetésében elhangzott, az igazgatóváltással összefüggő állományparancsot Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, a BM OKF főigazgatója adta át. A parancs szerint Dr. Pintér Sándor belügyminiszter 2012. július 1-jei hatállyal kinevezte Wéber Antal tűzoltó ezredest a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának.

Wéber Antal ezt megelőzően a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot irányította. A Tolna megyei szervezet így továbbra is gyakorlott, nagy tapasztalattal rendelkező szakember áll.

Dr. Bakondi György ünnepi beszédében elmondta, hogy Tolna nem tartozik az átlagos megyék közé, hiszen nálunk van az ország egyetlen atomerőműve, mely kiemelkedő felkészültséget követel meg a katasztrófavédelem szakembereitől. Kihangsúlyozta, hogy a katasztrófák megelőzése érdekében mindent el kell követni, melyhez a jogszabályi változások kapcsán a katasztrófavédelem megkapta a szükséges felhatalmazásokat. Beszédéből kiderült, kiemelten fontosnak tartja a lakosság tájékoztatását az őket körülvevő kockázati tényezőkről, hiszen a polgárok csak ezek ismeretében tudnak megfelelően felkészülni az őket fenyegető veszélyforrásokkal szemben.

Mácsai Antal elköszönő igazgató búcsúbeszédében összegezte azt a rengeteg feladatot, melyet a katasztrófavédelem 2000. január 1-jei létrejöttétől egészen az idén év eleji szervezeti átalakulásokig véghez kellett vinni, és a nap mint nap jelentkező feladatok és problémák mellett meg kellett oldani. Ezredes úr az állománynak az elvégzett munkát, az ahhoz való hozzáállást, az együttműködő, társ és civil szervezeteknek pedig az ehhez nyújtott segítséget és együttműködést köszönte meg.

A csapatzászló ünnepélyes átadását követően elmondott beszédében az újonnan kinevezett igazgató, Wéber Antal elmondta, kollegáitól ugyanazt várja el, mint önmagától, mégpedig egymás iránti tiszteletet, emberi és szakmai tisztességet, hiánytalan ismereteket, önbecsülést és mivel hivatásos szolgálatról van szó, szakmai és hivatásbeli alázatot. Kihangsúlyozta, hogy célja a megye lakossága és gazdasága biztonságának megőrzése és növelése, az igazgatóság akcióképességének fokozása a váratlan események kezelése érdekében. Beszédének zárásaként megköszönte Mácsai ezredes úrnak eddigi munkáját, melynek eredményeképp az igazgatóság, a kirendeltségek és a megye katasztrófavédelméért felelős rendszer egésze olyan állapotban van, hogy jó alapokat biztosít a további munkához.

A rendezvény állófogadással zárult, melyen László-Varga Zsuzsanna, a Tolna Megyei Kormányhivatal főigazgatója mondott ünnepi pohárköszöntőt.

További fotók képünk forrásán, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján találhatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.