Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2018. Február 08. 09:32, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Két csapattal jutott az országos döntőbe az Illyés Gyula Gimnázium

Két csapattal jutott az országos döntőbe az Illyés Gyula Gimnázium

Február első hétvégéjén a körmendi Batthyány Kastélyközpontban rendezték meg a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia két korcsoportjának országos elődöntőjét, melyen kiválóan szerepeltek az Illyés Gyula Gimnázium csapatai.

Elsőként a 9-12. évfolyamos diákok versenyeztek. A fiataloknak hatalmas ismeretanyagot kellett előzetesen elsajátítaniuk, hiszen ismerniük kellett például az 1968-ban Mexikóvárosban rendezett nyári olimpián érmet szerzett magyar sportolókat, az összes ötkarikás játék hazai bajnokait, híres tornászainkat és a téli olimpiák sikeres szereplőit is. A nehéz feladatokkal kiválóan birkózott meg a Bor Bernadett, Kőszegi Szabolcs, Kőszegi Gergő és Havanecz Zsolt alkotta dombóvári gárda, mely a második helyet szerezte meg.

Az 5-8. osztályos gyerekeknek többek között a téli ötkarikás események történetéről, az 1928-as amszterdami nyári olimpiáról és a magyar ökölvívókról kellett számot adniuk. A mezőny erejét jelzi az, hogy a nyolc együttes részvételével lebonyolításra kerülő Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia országos fináléjába a körmendi elődöntőből hat résztvevő jutott be. Köztük van az Illyés Gyula Gimnázium Berta Boldizsár, Futó Dániel, Horváth Boldizsár, Rákosfalvi Soma összeállítású társasága is, mely ez alkalommal harmadikként végzett.

A fiatalokat dr. Szenyéri Zoltán, a középfokú oktatási intézmény vezetője készítette fel a szép sikereket hozó megmérettetésre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 08:24, kedd | Helyi

Dombóvár egyik legnagyobb sportolójára emlékeztek

Buzánszky Jenő 99 évvel ezelőtt, 1925. május 4-én született Újdombóváron.

2024. Május 06. 08:15, hétfő | Helyi

Szivárvány Óvoda családi délután a klímavédelem jegyében

A Dombóvári Szivárvány Óvoda családi délutánt tartott a klímavédelem jegyében április 26-án.

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.