Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Augusztus 14. 14:13, vasárnap | Külföld
Forrás: OrientPress

Kétezer felett az őrizetbe vettek száma

Kétezer felett az őrizetbe vettek száma

A hétvégén is túlóráznak a brit bíróságok, hogy mielőbb döntést hozzanak a zavarások miatt indított bűnügyi eljárásokban.

Az elmúlt héten több mint kétezer embert már őrizetbe vettek és még ezer ellen indult eljárás. David Cameron brit miniszterelnök életkortól függetlenül minden elkövetőnek büntetést ígért.

A hétvégén is túlóráznak a bíróságok Nagy-Britanniában, hogy minél előbb befejezzék az ítélkezést a zavargások miatt előállított gyanúsítottak ügyében - tájékoztatott az origo.

A zavargások egy hete törten ki Londonban, majd egész Nagy-Britanniára átterjedtek; a brit hatóságok mintegy ezer ember ellen indítottak bűnügyi eljárást és több mint kétezret már őrizetbe is vettek.

A bíróságok az elmúlt négy éjszaka megállás nélkül üzemeltek, hogy el tudjanak járni minden gyanúsított ügyében. Manchesterben szombat este is nyolcig dolgoznak majd a városi bíróságon, és vasárnap is folytatják majd a munkát. Emberi jogi érdekvédők ugyanakkor attól tartanak, hogy a túl gyors ítélkezés során könnyen hozhatnak hibás döntéseket a bíróságok.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: london

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.