Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Május 02. 07:21, szerda | Sport
Forrás: mno / MTI

„Kissé szokatlan volt a pálya” Buttonnak

„Kissé szokatlan volt a pálya” Buttonnak

Hatalmas közönségsikert aratott kedden Jenson Button, a Formula–1-es McLaren brit pilótája...

Aki a Vodafone Belvárosi Nagydíj keretein belül, az MTVA kamerái és mikrofonjai előtt több mint 260 kilométer/óra sebességgel száguldott végig a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Alkotmány utcában kiépített versenypályán.

„Kissé szokatlan volt a pálya, de ez természetes, hiszen nem Formula–1-es versenyre épült” – mondta az első „kör” teljesítése után a 2009-es F1-es világbajnok, aki a belvárosban, a Bazilika és a Parlament között kialakított, 1,7 km hosszú pályán repesztett végig az istálló tavalyi, MP4-26-os jelzésű gépével. Hozzátette: „Csodálatos, hogy ebben a gyönyörű időben ilyen sokan eljöttek”.

Button előbb egy utcai Mercedes volánja mögött ismerkedett meg a pályával, aztán beült a versenygépbe, és elképesztő sebességgel száguldott végig a Bajcsy-Zsilinszky úton, befordult a Parlament felé, majd az Országház előtt egy remek pörgéssel megfordult, és a nézők ovációja mellett repesztett vissza. A mutatványt később még kétszer megismételte.

A négynapos Vodafone Kezdj El Valami Újat Hétvége közel 40 órányi ingyenes programot kínált a látogatóknak, akik Button mellett többek között Michelisz Norbertet és Wéber Gábort, a túraautó-világbajnokság két magyar pilótáját, Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyzőt, valamint a Dakar Ralin rendszeresen részt vevő Szalay Balázst és Aschenbrenner György ralibajnokot is láthatták az utcai bemutatón. Az Erzsébet téri Design Terminálnál kialakították a „Hungaroring boxutcát”, s ezen a területen számos versenyautót és motorkerékpárt állítottak ki.

A keddi eseményt az m1 és az MR1 – Kossuth Rádió élőben közvetítette a Szujó Zoltán – Mezei Dániel páros révén, az m1 stúdiójában pedig Petrovics-Mérei Andrea fogadta beszélgetőpartnereit.

A Formula–1-es közvetítések jogát az idei szezontól elnyerő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a négynapos rendezvény utolsó napjára saját kihelyezett programokkal is készült: délelőtt tíz órától fél kettőig a gyermekeket, családokat várták a Kossuth térre, a legifjabbak 11 és 18 óra között interaktív gokartbemutató részesei voltak.

A rendezvény különleges programjain bárki részt vehetett, a legügyesebbeknek, illetve a legeredményesebbeknek személyesen Button adta át a díjakat.

Az esemény egyik legvonzóbb látványossága a Parlament épülete előtt felfüggesztett McLaren Formula–1-es autó volt.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.