Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Április 27. 07:09, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Májustól tumultus a bankfiókokban?

Májustól tumultus a bankfiókokban?

A forint látványosat erősödött, és a 287-es euró már egész barátinak mondható. Más a helyzet viszont a svájci frank árfolyamában.

Bár a 239-240-es sáv jobb, mint az 1 héttel ezelőtti 249, de a devizahitelesek többsége ennél jóval erősebb forintárfolyam mellett vette fel jelzálogkölcsönét.

Erős a dilemma, hogy aki fizetőképes még ilyen szinteken is, az belemenjen-e az árfolyamrögzítésbe évekre, vagy pedig küzdjön. Pleschinger Gyula gazdasági államtitkár a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, hogy hosszú távon jól járnak azok az adósok, akik néhány évre rögzítik devizahitelük árfolyamát. A kormány várakozásai szerint a 420-450 ezer, erre jogosult adós, jelentős része várhatóan élni fog a lehetőséggel.

A közszféra dolgozói egyes sajtóinformációk szerint egyelőre nem tülekednek a bankfiókokban, bár ők már április eleje óta kérhetik a rögzített árfolyamú fizetési kondíciót. Májustól viszont szinte biztosan tumultus lesz a fiókokban. A pénzintézetek ugyanis a tervezett júniusi határidőnél előbb fogadják a devizaalapú lakáshitellel rendelkező ügyfeleket, függetlenül attól, hogy az adós a közszférában dolgozik-e, vagy sem.

OrientPress Hírügynökség, Magyar Nemzet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.