Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Február 10. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: Erdősné Fedeles Zita/APOK Belvárosi Általános Iskola

Megtapasztalhatták az együttgondolkodás örömét

Megtapasztalhatták az együttgondolkodás örömét

A 2011/2012-es tanév Bolyai Matematika Csapatversenyének megyei/körzeti fordulója írásbeli munka formájában zajlott, melyben a dombóvári Belvárosi Általános Iskola gárdái megállták a helyüket.

A Kárpát-medencei döntőn majd írásbeli mellett szóbeli feladatokat is meg kell oldaniuk a gyerekeknek.

A verseny célja, hogy segítse a diákokat abban, hogy képesek legyenek közösen, összedolgozva problémákat megoldani. Ezzel lehetőséget teremtettek arra, hogy a gyerekek átéljék az együttgondolkodás örömét, és a logikus gondolkodás mellett készségeiket közvetlenül is bemutathassák diáktársaik előtt, eközben pedig összemérhessék tudásukat.

A versenyen azonos iskolába járó 3-8. osztályos tanulók évfolyamonként szerveződő négyfős csapatai vehettek részt. A 3-6. osztályosok egy-egy, a 7. és 8. osztályosok két-két kategóriában versenyeztek aszerint, hogy általános iskolai vagy gimnáziumi osztályba járnak. A nevezéskor minden csapatnak saját csapatnevet kellett választania. A döntőben a kategóriánkénti legjobb hat csapat részesült jutalomban.

Belvárosi Általános Iskolából a következő csapatok szerepeltek eredményesen:

A Kraussné Papp Éva által felkészített „négyesfogatok”:

  • Megyei 2. helyezést ért el: a 3.a osztály Négyben a Négy nevű csapata: Kőszegi Gergő, Kőszegi Szabolcs, Márton Norbert, Szabó Bence Bálint (első képünkön)
  • Megyei 5. helyezést ért el a 3.a osztály Matek Manók nevű csapata: Gulyás Ármin, Töreky Zsombor, Virág Alíz, Vörös Hanna (második képünkön)

A Markovits Edit szárnyai alatt harcba szálló gárdák:

  • Megyei 4. helyezést ért el: a 7.a osztály 4-es szorzó csapata: Balogh Johanna, Bencsik Flóra, Simon Gergő, Szőcs Fanni (harmadik képünkön)
  • Megyei 6. helyezést ért el: a 7.a osztály Négy Hetes csapata: Árok Attila, Eigenbrót Gréta, Kovács Alexandra, Lisicza Gréta (negyedik képünkön)


A beszámolót Dr. Ribáné Fülöp Erika készítette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.