Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Február 05. 16:09, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Megugrott az építőiparban az álláskeresések száma

Megugrott az építőiparban az álláskeresések száma

Az építőiparban jelentősen megugrott az álláskeresések száma - közölte a Jófogás hirdetési portál pénteken az MTI-vel miután a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó Trenkwalderrel áttekintették munkaerőpiaci adataikat.

A közlemény szerint az idei keresések alapján a legnagyobb növekedés egyértelműen az építőipari állásoknál látható, a legkelendőbb álláskategória még a szállítás és logisztika, a fizikai és a segédmunka, a személy- és vagyonvédelem, vendéglátás és idegenforgalom.

A 4700-nál is több álláshirdetést tartalmazó Jófogás adatai azt mutatják, hogy a járvány második hulláma az építőiparral kapcsolatos munkákat sújtotta legkevésbé.

Palocsay Géza, a Jófogást működtető Adevinta Classified Media Hungary Kft. ügyvezetője a közleményben kiemelte, hogy januárban 27 százalékos növekedést regisztráltak az építőipari álláskeresés kategóriában. Ez az egyetlen kategória, amely januárban még magasabb keresési számot is produkált, mint a második hullám előtt. Úgy látják, hogy Budapest és Pest megye mellett Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Győr-Moson-Sopron és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben érhető el a legtöbb álláshirdetés.

Hozzátette, mindez összhangban van a szektort érintő állami támogatáscsomagokkal és így a lakossági részről növekvő kereslettel is. Úgy látják, hogy Budapest és Pest megye mellett Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Győr-Moson-Sopron és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben érhető el a legtöbb építőiparhoz kapcsolható álláshirdetés.

Hamrák Viktor, a Trenkwalder munkaerő-kölcsönzési üzletágvezetője rámutatott arra, hogy a különböző szektorokkal összehasonlítva az építőiparban sokkal hamarabb történt meg a visszarendeződés. Kérdés, hogy mekkora arányban, és milyen feltételek mellett tudják őket foglalkoztatni a rohamléptékben szaporodó építőipari megrendeléseknek köszönhetően - jegyezte meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére