Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Szeptember 21. 13:14, csütörtök | Helyi
Forrás: DOVASE

Minden korosztályban indult dombóvári csapat az Országos Atlétikai Váltó Bajnokságon

Minden korosztályban indult dombóvári csapat az Országos Atlétikai Váltó Bajnokságon

Ha szeptember közepe, akkor váltó OB!

Budapesten az Ikarus atlétikai stadionja adott otthon a különböző korosztályok 175 váltójának, (4 fős csapatok az egyes versenyszámokban), hogy megküzdjenek a magyar bajnoki érmekért.

A Dombóvári VASE 4 váltót indított. Az egyesület vezetői és edzői büszkék arra, hogy minden korosztályban (serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt) sikerült rajthoz állítani egy - egy csapatot, nem is akármilyen eredménnyel:

Az ifjúsági lányok – Strijk Johanna, Berényi Natália, Simon Kata, Göblyös Csenge összeállításban biztos futással kerültek döntőbe. Ott szoros versenyben a 4. helyen végeztek, de sajnos túlváltás miatt kizárásra került a váltó.

A junior fiúk csapata (Gáti Kornél, Liktor Szabolcs, Farkas Bálint, Papp Bence) kellemes meglepetést okozva az 5. helyet szerezte meg. Amennyiben Papp Bence teljesen egészséges, a dobogó is simán elérhető lett volna, jó egy méter hiányzott.

A serdülő fiú váltóban nagyon bíztunk, hogy valami szépet alkotnak. Tudtuk – az edzők előre kiszámolták -, hogy a sok azonos képességű csapat között minimális különbségek lesznek. Így is történt. A Kardos Bálint, Bíró Dávid, Havanecz Zsolt, Farkas Bence alkotta csapatunk a futamában nagyon szoros versenyben lett 3., de a következő futam győztese, a Dunakeszi VSE csapata futotta az összesített legjobb időt, s szerezte meg a bajnoki címet. A DOVASE fiai így a 4. helyen végeztek. Az elmúlt 10 év eredményeit végigböngészve a dombóvári fiúk minden évben dobogósok lettek volna. Majd jövőre! Fogadkoztak a srácok.

A napot a felnőtt nők 4 x 800 m-es váltója zárta. Csapatunkban a serdülő korú Tamás Zsófia, a junior korú Tóth Lili Anna, az utánpótlás kategóriás Tóth virág, valamint a felnőtt Beke Zsanett kapott helyet. (A versenyszabályzat engedélyezi a „ fiatalok felversenyeztetését ”).
Csapatunk maximálisan kitett magáért: az előre elvárható időeredménynél sokkal-sokkal jobbat teljesítettek, s vívtak nagy versenyt a jobb idővel rendelkező győri csapattal. Végül változatos küzdelemben, látványos, szép versenyben maradt alul néhány méterrel – 3200 m lefutása után, – s szerzett fényes ezüstérmet női felnőtt váltónk.

Edzők: Tarr Imre – Fazekas Gáspár

Szép volt fiúk, nagyszerű volt lányok!
Hajrá, gyerünk DOVASE, nem adjuk fel SOHASE!

Címkék: atlétika, DOVASE

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.