Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Október 13. 17:16, péntek | Belföld
Forrás: mti

Nagyot ugrott a magyar reptér utasforgalma

Nagyot ugrott a magyar reptér utasforgalma

Jelentősen, 13,3 százalékkal emelkedett az utasforgalom szeptemberben a Liszt Ferenc-repülőtéren, az év kilencedik hónapjában 1 millió 247 ezer utast kezeltek.

A Budapest Airport pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint szeptemberben még soha ennyien nem voltak a repülőtéren.

A január-szeptemberi időszakban 9,8 millió utast szolgáltak ki, 14,5 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában.

A budapesti forgalom növekedése majdnem a kétszerese az európai növekedési átlagnak, amely 8 százalékot tett ki az idén.

A közlemény szerint a budapesti forgalomnövekedés hátterében számos tényező együttes hatása játszhat szerepet: nőtt Magyarország és Budapest turisztikai vonzereje, a turisták számára továbbra is kedvező a forint-euró árfolyam, és a Budapest Airport is folyamatosan dolgozik új járatok indításán.

A CAPA légiközlekedési tanácsadó cég adatai szerint Budapesten a gépmozgások, vagyis a fel- és leszállások száma 5,9 százalékkal nőtt szeptemberben az egy évvel korábbihoz képest, a kezelt áruk mennyisége 5,9 százalékkal 10,5 ezer tonnára nőtt volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.