Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Július 05. 08:26, szerda | Helyi

Napközis tábort szerveztek a kölyökatlétáknak

Napközis tábort szerveztek a kölyökatlétáknak

Ebben az évben már ötödik alkalommal szervezte meg a DOVASE Halmainé Horváth Katalin atléta edző irányításával a nyári napközi jellegű atlétikai tábort.

A program legfontosabb célja a csapatépítés volt, továbbá az, hogy az egyesület igazolt utánpótláskorú atlétái, és kölyökatlétái együtt töltsenek egy hetet jó hangulatban, szerető környezetben edzőikkel.

Külön öröm és siker, hogy az egyesület mind a négy iskolai kölyökatlétika csoportjából érkeztek gyerekek, akik a jövőben – reményeink szerint – meghatározzák az utánpótlásbázisunkat.

Ötven kölyökatléta vett részt a táborban. Első alkalommal bontották meg a korosztályokat, így rögtön a suli befejeztével az első héten a legkisebbek (6-7-8 évesek), majd a második héten a nagyobbak, 10-11-12 éves atléta növendékek vehettek részt.

A helyszín ezúttal is a Szuhay Sportcentrum kisterme, atlétikapályája és a Szigeterdő volt. Jó hangulatban és hasznos időtöltéssel telt a sporttábor, ahol a délelőtti edzéseken az atlétika változatos versenyszámait gyakorolhatták a gyermekek. Ami a körülményeinkhez képest biztonságosan végrehajtható, mindent kipróbáltunk. A kisebbekkel játékosan az alapmozgásokat, de a nagyobb korosztállyal a diszkoszvetést, gerelyhajítást, rúdugrást, magasugrást, gátfutást is beiktattuk az edzésprogramba. A délutáni tréningeken mindig különböző versenyeket szerveztünk. Óriási sikere volt az exhatlon pályának, kölyökatlétika versenynek, kincskeresésnek, rollerversenynek, számháborúnak, kutyás bemutatónak, arcfestésnek, kvízjátékoknak és a nagy melegben az uszodai lubickolásnak is - számolt be a részletekről Halmainé Horváth Katalin.

A közelgő atlétika világbajnokságról is sokat beszélgettek, néztek videókat a magyar atlétákról, latolgatták az esélyeket, próbálták motiválni a kis sportolókat, hogy minél többen ellátogassanak szüleikkel a világversenyre.

Összességében a tábor elérte legfontosabb célját, hogy a gyermekek hasznosan, sok-sok mozgással, atlétikával, pozitív élményekkel, jó közösségben töltsenek el egy hetet.

Halmainé Horváth Katalin megköszönte edzőtársainak a közös munkát, név szerint Lakatos Lamm Viktóriának, Fazekas Gáspárnak és segítőinek, Tamás Zsófinak és Faour Mírának.

Címkék: atlétika, DOVASE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.