Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Március 08. 07:45, szerda | Belföld
Forrás: mti

NAV-akció: célpontban a nőnapi árusok és a romkocsmák

NAV-akció: célpontban a nőnapi árusok és a romkocsmák

A nőnaphoz kötődő tárgyakat, virágot árusító üzleteket ellenőriz a fővárosban és vidéken a NAV, de emellett romkocsmáknak is kiemelt figyelmet fordít a hatóság

- derül ki az adóhatóság honlapján közzétett adótraffipaxból.


Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára hétfőn jelentette be, hogy az adóhatóság ezután rendszeresen nyilvánosságra hozza az előre meghatározott ellenőrzési helyszíneket, amivel a szabályok betartására, a hibák kijavítására szeretnék ösztönözni az adózókat. Ez persze nem jelenti azt, hogy más helyszíneken nem jelennek meg a NAV munkatársai.

Az adótraffipax szerint március első heteiben például Budapest VII. kerületének romkocsmáit, egyéb vendéglátóhelyeit ellenőrzik. A NAV ellenőrei elsősorban a bizonylatadási kötelezettséget, az alkalmazottak bejelentését, valamint az online pénztárgép üzemeltetését vizsgálják. A nap 24 órájában végzett célzott ellenőrzések - nyílt és fedett próbavásárlások, forgalomszámlálás - a visszaélések felszámolására irányulnak.

Március 13-17-ig az Országos étterem hét rendezvénysorozathoz kapcsolódóan a Budapest belvárosában működő vendéglátóhelyeket ellenőrzik fokozottan, kiemelt figyelmet fordítanak a bizonylatadási kötelezettség teljesítésére, az alkalmazottak bejelentésére valamint az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetésére. Ezzel egy időben a taxis személyszállítóknál is várható hasonló ellenőrzés.

A NAV ellenőrei Budapesten és több megyében fokozottan ellenőrzik a nőnaphoz kötődő termékeket árusítókat.

Így például Tolna megyében március 7-én és 8-án fokozottan ellenőrzik a piacokon, közterületeken, boltokban virágot árusítókat.

Komárom-Esztergom megyében a virág, édesség, ajándéktárgy árusítókat, a szépészeti szolgáltatásokat nyújtókat, valamint a piacokon, vásárokon értékesítőket ellenőrzik kiemelten.

Győr-Moson-Sopron megyében is ellenőrzik március 8-án a nőnaphoz kötődő termékeket árusítókat, a szépészeti szolgáltatásokat nyújtókat, valamint a piacokon, vásárokon értékesítőket, hogy adnak-e nyugtát és bejelentik-e alkalmazottaikat.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Miskolc piacain valamint virágüzleteiben a virágértékesítések bizonylatolását, továbbá az értékesítésben közreműködők biztosítási jogviszonyát ellenőrzi a NAV március 8-án.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében ugyancsak ellenőrzik március 8-án a nőnaphoz köthető termékértékesítéseket, amire elsősorban a virágüzletek és a piacokon, közterületeken virágot értékesítő vállalkozások számíthatnak.

A Pest megyei Inárcs településen március 23-án az online pénztárgépek jogszerű használatával, valamint a jövedéki termékek forgalmazásával összefüggő, átfogó, a teljes települést érintő egész napos ellenőrzéseket végez az adóhatóság.

Az ellenőrzésekről a http://nav.gov.hu/nav/adotraffipax oldalon jelennek meg információk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.